Viatge a Espanya via València

Josep Baella Isanta Girona

Santiago Niño Becerra assenyala que, darrere de l'operació de fusió de CaixaBank, subjuguen motius tant econòmics com polítics. I Francesc Cabana rebla: «El domicili del nou banc serà a València. El president del banc serà un basc resident a Madrid; el director general, un madrileny resident a Barcelona. Això és una operació de control del primer banc català des de les esferes polítiques de Madrid. La situació actual em recorda la dels anys seixanta del segle passat, quan Banca Catalana va intentar omplir un buit». José María Gay de Liébana alerta que no s'està fent absolutament res per rescatar empreses, treballadors i la gent del país. En aquest sentit, qüestiona que Brussel·les desembutxaqui els 140.000 milions d'euros del pla de reconstrucció previstos per Espanya, si no hi ha propostes sòlides.

La història es repeteix. Ja va passar amb el Reis Catòlics i ara amb les entitats financeres. El lema Delenda est Catalonia se­gueix més viu que mai. Catalunya no és Espanya, Catalunya és d'Espanya, per dret «diví i de conquesta» (Decrets de Nova Planta).

Manel Bielsa

Eulàlia Rodríguez Pitarque Torroella de Montgrí

A Manel Bielsa era difícil no trobar-lo en activitats culturals de tot tipus documentant amb les seves fotografies allò que es feia a les comarques gironines i que després ho compartia a les xarxes socials. Sempre preguntava abans si podia fotografiar i si podia compartir les imatges. Per exemple, l'última vegada que vam coincidir va ser en un taller de cristal·litzacions a l'Escola de Ceràmica de la Bisbal. Li agradava tot l'art, tota expressió artística, i la compartia gràcies a les seves fotografies amb tothom que volia seguir-li. Trobarem a faltar la seva presència a partir d'ara en el món de la cultura.

Escola Carme Guasch

CARLOS MARTÍN GARCÍA Figueres

Al barri de l'Olivar Gran de Figueres, farà uns 20 anys l'alcalde socialista Joan Armangué va projectar el que seria el segon parc més gran a part del parc Bosc, d'uns 12.000 metres quadrats a la zona del barri de l'Olivar Gran, llavors quan va canviar el govern varen edificar al parc un institut i després uns barracons que varen dir que serien provisionals, això ens van dir als veïns i que seria l'escola Carme Guash. Més tard edificaren l'Escola d'Hostaleria al mateix parc. Tota, que al barri tenim l'escola Carme Guasch, l'institut, l'escola l'Amistat, l'escola Cusí i l'escola d'Hostaleria. Ah, i també al mateix parc varen fer una pista de skate, més tard el col·legi Carme Guash. Es menjaren més parc per fer més pati. Ara l'equip que governa a Figueres ha decidit, sense consultar als veïns, que tot el parc passi a l'escola, i dues zones verdes del barri també. I nosaltres, els veïns que teníem ganes que l'escola canviés de lloc, per la quantitat de vehicles i gent, comptant totes les escoles, en una zona residencial, sense mirar uns altres llocs de la ciutat, no sabem si riure o plorar.