24 de octubre de 2020
24.10.2020
Diari de Girona

Sona el toc de queda

24.10.2020 | 00:57
Sona el toc de queda

A les notícies encara diuen que hi ha brots de covid-19 procedents de no-festes. Que endarrerits que anem! Les no-festes eren la forma de celebrar els patrons de pobles i ciutats quan la nova normalitat va inaugurar l'estiu. Consistien en el fet que un ajuntament es feia càrrec d'algunes activitats públiques reglades segons el protocol covid i deixava a la iniciativa privada actuar contra la responsabilitat individual. Col·laboració publicoprivada. L'alcalde contractava un músic per actuar en un recinte davant d'un públic limitat i emmascaretat que es fregava les mans amb gel hidroalcohòlic a cada canvi de cançó mentre a les terrasses dels bars contigus xerraven en veu molt alta i reien a mandíbula batent grups atapeïts dels que creuen que el coronavirus mor davant l'amistat i el parentiu.

Ara es diu no-festa a qualsevol celebració particular en la qual es respecta la no-distància i s'usa la no-mascareta durant una nit de no-copes. A la ressaca de l'endemà, no-fa mal el cap o mal de no-cap? M'inclino per la segona opció en aquest país en què la impossibilitat d'alguns de mantenir la distància va obligar tothom a portar mascareta per a tot i en el qual la solució més excitant del temps entre rebrots és el toc de queda: un horari nocturn durant el qual està prohibit sortir de casa.

Comprovat en la nova normalitat que l'autoresponsabilitat no la tenen totes les persones o algunes no saben on la van posar i ratificat en l'estat d'alarma, el confinament perimetral i el retorn a la fase 2 que on no hi ha responsabilitat tampoc funciona l'obediència, la repressió de tots concita acord i, en alguns, fins i tot desperta una roïna felicitat. El que no van aconseguir en l'educació pares i mestres, ni en el lideratge dels influencers patèticament convocats ni en la informació notícies de morts, explicació de causes i anuncis de mesures s'aconsegueix pel procediment de la prohibició general i el control policial per als incomplidors.

Seguim avançant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook