Vivim en un lloc privilegiat

Dolors Hugas Puigvert Les Olives

Estic escrivint amb vistes al Montgrí i envoltada de romaní florit, pins i alzines; em sento molt privilegiada de viure en un lloc així.

Soc filla de Saus i visc a les Olives, ambdós pobles molt petits que s'han anat transformant d'una manera poc encertada; s'ha tingut més en compte el turisme que els oriünds.

La raça humana no té límits quan es parla de fer créixer la butxaca.

S'ha «posat de moda» el repoblament de pobles petits... Tornen els que en són fills o ve gent nova. Tots ells haurien de tenir clar que s'han d'adaptar al que hi troben i no pas a l'inrevés, encara que també és necessari aportar idees noves i fer accions per a un bé de tots.

Si els pobles s'omplen de cases turístiques, i s'exploten finques per a activitats poc ètiques (tir al plat, cacera d'animals de granja, airsoft...) i molt perjudicials per al medi ambient..., no anem bé!

Ens hauríem de reinventar pel futur dels municipis petits, sense malmenar-los. Atrevim-nos a dir allò que no ens agrada, aportem idees, fem suggeriments, compartim els nostres coneixements... fem pinya!

«Qui dia passa any empeny», diu el refrany... com més dies passo per anar empenyent més orgullosa em sento de viure entre els dos Empordans on cal una mica més de cooperació, civisme, solidaritat, seny i sentit comú.

La «Guardia civil» i els noms

Xavier Serra Besalú Girona

Avui he vist als diaris que la «Guardia civil» hi torna, per enèsima vegada, en la persecució de possibles delictes de persones que defensen Catalunya aquí i fora. Ves a saber...

El que em té al·lucinat és la capacitat de posar noms a aquestes iniciatives «en pro de la justícia i de l'ordre». Com se'ls acudeix posar el nom d'accions dels qui lluitaven al costat dels nazis a la Segona Guerra Mundial? Com els semblarà als russos aquesta glorificació d'accions associades a un passat tan fosc?

Mirin que n'hi ha, de nomenclàtors, però sembla que tenen una obsessió -espero que no sigui patològica- amb el passat franquista.

Felicitats, Judit Carmaniu, campiona

M. Carme Ribas I Mora filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Avui dia quasi no podem veure les notícies, doncs els canvis són tan i tan convulsos que ens arriben a afectar la nostra salut. Estem a Fires, evidentment no en tindrem, però avui almenys en veure el diari m'he trobat una notícia que m'ha fet canviar l'humor i m'ha arrencat un alè d'esperança, que en el món i en l'esport encara hi ha coses molt nobles, molt sanes, i tenim un jovent sa que aposta per elles.

La nostra Judit, gironina d'arrels, ens la varen fitxar per al Club Rítmica Mabel de Benicarló i s'ha classificat campiona provincial de Castelló i subcampiona de la comunitat Valenciana. Judit, eres tan petita que el teu cos ja demostrava el que senties dins, no puc deixar de recordar el meu germà que quan un dia et va veure i em va dir arribarà lluny. Era un boig per l'esport, de moment ets aquí i fas el que estimes i t'agrada, estàs classificada per als Campionats d'Espanya. Mirem al cel i benvingudes competicions. Felicitats pares, felicitats Judit, felicitats Girona. Ha estat un regal de Fires.