19 de novembre de 2020
19.11.2020
Diari de Girona

Cinc mil euros

19.11.2020 | 00:01
Cinc mil euros

Aquell matí, en doblegar la cantonada del meu carrer, va sonar un telèfon. Vaig creure que era el meu, però el vaig treure de la butxaca i romania mut. Vaig prestar atenció i vaig advertir que el so procedia d'una paperera que es trobava a mig metre. En efecte, en abocar-m'hi, vaig veure una pantalla encesa. Vaig ficar la mà amb aprensió, vaig rescatar el trasto d'entre les escombraries i vaig respondre:

- Hola?

- El dijous –em van dir–, a les onze, a la boca de metro de Manuel Becerra. Porta un clavell vermell a la solapa. I esborra les empremtes del mòbil abans de deixar-lo on era.

Van penjar sense tenir temps de dir que es tractava d'un error, de manera que vaig netejar amb un mocador de paper, per si de cas, l'aparell i el vaig tornar a la paperera. Vaig estar el dimarts i el dimecres donant voltes a l'assumpte. La trucada tenia evidentment un caràcter com d'il·legalitat, però no era demostrable. D'altra banda, la tarda de dimarts, em vaig acostar de nou a la paperera, però el mòbil ja no hi era. No podia anar a la policia amb aquesta història sense que em prenguessin per boig.

La nit de dimecres a dijous no vaig dormir de pura excitació. No sabia si anar o no a la cita. El sentit comú em deia que no, però la curiositat va guanyar als punts al sentit comú. Em vaig aixecar aviat i vaig anar a comprar a la floristeria del mercat un clavell vermell, que em vaig posar a la solapa. Després vaig agafar un autobús que em deixava just a la plaça. Vaig arribar un quart d'hora abans i vaig caminar donant voltes pels voltants amb la impressió d'haver-me convertit en un espia o alguna cosa així.

A les onze en punt em vaig recolzar a la barana de la boca del metro fingint llegir un diari. De seguida, es va acostar una dona d'uns quaranta anys amb una brusa vermella i uns guants de làtex, que em va lliurar un sobre gran.

- Té –va dir–. Rebràs la següent trucada en un mòbil de la paperera número 42 a l'hora de sempre i en el dia de la setmana habitual.

La dona va desaparèixer en les profunditats del metro i jo vaig tornar a casa, on en obrir el paquet vaig descobrir que contenia cinc mil euros. Ignoro qui sou, però sapigueu que ja me'ls he gastat. La pena és ignorar on es troba la paperera 42.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit