24 de novembre de 2020
24.11.2020
Diari de Girona

Cartes

24.11.2020 | 00:03
Cartes

El Sàhara oblidat
Míriam clopés coll Sant hilari sacalm
El món viu submergit en injustícies. N'hi ha de grans i de petites. Avui en especial, vull parlar d'una de gran, que és la injustícia que viu el poble sahrauí des de 1975 fins a dia d'avui. La Comunitat Internacional, Nacions Unides i altres organismes reconeixen el dret del Sàhara Occidental a la seva autodeterminació, però els interessos econòmics estan per sobre de la Justícia Social i els Drets de les Persones.
Els meus amics i veïns són sahrauís. La seva història de vida està plena de dolor, patiment i esperança. Tenen una manera de fer i ser que els fa especials. Amb uns valors que, cada dia, em reflexen nous aprenentatges per a la vida.
Desitjo Justícia i llum per al poble sahrauí. Que un dia el nostre somni es faci realitat: un Sàhara lliure!
Quan com a humanitat entenguem que cal posar llum als camins dels altres perquè no deixen de ser els nostres germans/es podrem arribar a una societat més conscient, justa i solidària.
Que la Pau acompanyi els que provoquen injustícies.


Metge i no doctor
Jordi Perez Begur
He llegit el seu article sobre el «Doctor» Simón. Crec que doctor és aquell que ha cursat un doctorat. Ell és un metge epidemiòleg, no doctor, que ha arribat a la posició on és bastant a dit. «Enxufat» pel PP, ha anat pujant de càrrecs sense fer oposicions, curiosament, igual que la seva dona, familiar de l'extesorer del PP (substitut de Bárcenas).
Jo soc dels anti-Simons. No poso en dubte els coneixements sobre epidèmies que pugui tenir i sobretot la seva labor possiblement humanitària que hagi desenvolupat a països del tercer món, però ser bon metge i bona persona no et fa ser bon director d'un centre, i menys ser el responsable de les actuacions de tot un Estat, en el qual hi ha necessitats econòmiques, socials, sociològiques, psicològiques...


Carta a
Manuel Valls
Chej Ayad Sils
El 20 de novembre vostè va dir textualment a Antena 3: «El Front Polisario ha participat en el tràfic d'armes, éssers humans i drogues en tot el Sahel». És vostè un mentider compulsiu que acusa els sahrauís d'il·legalitats que desenvolupa la monarquia marroquina, una dictadura que es beneficia dels nostres impostos, quan es dedica a la tracta de persones, tràfic de drogues, armes i terrorisme. En aquest cas, li informo que aviat serà denunciat per calúmnies i injúries contra un poble pacífic, condició que reconeixen tots els organismes internacionals, els Estats Units, etc.
Conec bé la seva política repressiva contra la població més vulnerable quan exercia el càrrec de ministre de l'Interior a França. Més tard, la seva ànsia de poder va desmantellar el Partit Socialista i va provocar la seva derrota personal i posterior fugida del país.
Després va arribar a Catalunya per presentar-se a l'alcaldia de Barcelona per asfixiar l'independentisme, moviment i ciutat que defensen l'autodeterminació del Sàhara Occidental. En aquest sentit li aconsello que vagi al Marroc a presentar-se per a l'alcaldia de Rabat.
Té vostè més colors polítics que els colors d'un guacamai de Macaco i és també més letal amb els febles que la vespa de mar.
Abans de finalitzar, vostè que presumeix d'europeista i demòcrata, li recordo que la major part del peix que consumeix és robat de les aigües del Sàhara occidental, segons la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook