Aquests dies hem conegut un cas poc freqüent i que a més d'un li haurà resultat molt estrany: una jove valenciana, Montse Medina, ha decidit deixar el món de l'empresa, on ha triomfat durant molts anys, per entrar a un monestir. Alguns pensaran que no és normal el pas que farà aquesta jove. Jo diria que no és freqüent en els nostres dies aquest canvi de vida, però sí que és normal, ja que els qui optem per la vida consagrada som persones completament normals. Tan normals com els qui decideixen deixar una empresa i anar-se'n a viure al camp a fer de pagès o al Tercer Món en una ONG.

Aquesta jove de 36 anys, que fundà l'start-up Jetlore i que va fer el doctorat en aeronàutica a Stanford, ha canviat el món dels negocis, amb el seu treball a la consultoria Deloitte, per la vida a un monestir agustinià com a monja contemplativa.

I és que Jesús, de la mateixa manera que va cridar Pere i Andreu, Jaume i Joan i també Antoni el Gran i Benet de Núrsia, Bernat de Claravall o Ignasi de Loiola, Teresa de Jesús, Joaquim Vallmajó, Joan Alsina o Pere Casaldàliga, continua cridant nois i noies a seguir-lo.

Seguir el Senyor en ple segle XXI no té res d'anormal ni és cosa de bojos. Només cal deixar-se seduir per Jesús i, ple de goig per la vocació rebuda, seguir els passos del profeta de Natzaret en aquest camí apassionant, per esdevenir testimonis del Regne enmig de la nostra societat. Com ha decidit fer Montse Medina, que en el seu perfil a la xarxa social LinkedIn ha explicat la seva decisió de deixar el món de les finances per consagrar-se a Déu i donar un gir de 180º a la seva vida. I és que com diu aquesta jove en la carta on explica la seva decisió, «s'ha obert una nova etapa en la meva vida, que comporta deixar la meva carrera professional». Els qui optem per la vida consagrada no som uns fracassats ni uns amargats, que deixem el que fèiem per «tancar-nos» en un monestir. Hem viscut plenament i hem fruït fent el que fèiem, però hem donat un gir de 180º a la nostra vida per seguir Jesús i per servir l'Evangeli i els homes i dones, sobretot els qui pateixen més.

Després de 12 anys triomfant segons els paràmetres del món, Montse Medina ha afirmat «haver trobat el seu tresor», en relació amb el passatge evangèlic (Mt 13:44-46) on Jesús ens exhorta a buscar i a acollir el do de Déu que és la vocació.

Amb la vocació a la vida contemplativa, com diu, molt encertadament, aquesta jove, «no deixo el món pròpiament, sinó la mundanitat, per entregar la meva vida en oració i ofrena per aquells a qui Déu estima».

Seguir el Senyor és una aventura apassionant, pel fet que com a missatgers de l'Evangeli esdevenim homes i dones empesos per l'Esperit, artesans de joia i d'esperança i sembradors de consol i de pau. Seguir el Senyor ens fa profetes i servidors del Regne, per tal de portar en la nostra vida una llàntia que il·lumina les foscors del nostre món. Seguir el Senyor és acollir el seu amor i compartir-lo amb aquells amb qui convivim.