Amb motiu del Primer de Maig, el Moviment Obrer Cristià ha donat a conèixer un Manifest per commemorar el Dia del Treball. Amb aquest text, els obrers cristians expressen el seu desig de mantenir-se ferms «en la nostra missió», que és «lluitar, lluitar i lluitar i resistir sempre».

El text del Moviment Obrer Cristià mostra que la lluita dels treballadors cristians no és només «contra un virus destructiu a escala mundial, sinó també contra un corrent divisori que disminueix la primacia del treball». Per això el manifest es pregunta si com a treballadors cristians, «serem capaços de vetllar per la dignitat dels pobres de la qual són constantment despullats, dels marginats que fan cua davant les botigues de solidaritat». Aquest text també es pregunta si «serem capaços de resistir amb els treballadors i treballadores a l'explotació econòmica», amb uns «drets fonamentals que no sempre es respecten, i fins i tot podria dir-se que estan en retrocés».

El manifest enumera una sèrie de dades preocupants pel que es refereix a la situació dels treballadors, com «el nombre de desocupats que continua augmentant», o la situació que sofreixen «artesans, petites i mitjanes empreses que acomiaden els seus empleats o tanquen». Un altre dels problemes del món del treball, segons el manifest, es la «precarització de l'ocupació», així com la «pèrdua de beneficis socials, la falta d'habitatge digna i decent i les desigualtats en el tracte a homes i dones».

Tota aquesta situació, com ens recorden els obrers cristians en aquest manifest, repercuteix «al si de les famílies, on la desocupació i la precarietat provoquen aïllament i tensions intrafamiliars, violència i problemes de salut i educació».

El manifest ens recorda també que «la nostra societat desigual, que perd valors en els seus objectius de globalització, tendeix a considerar el treballador com un engranatge, un consumidor». I és que segons els obrers cristians, desgraciadament «el poder econòmic es preocupa més per la seva economia que per l'ésser humà» i per això «les empreses multinacionals segueixen enriquint-se en la seua majoria, amb beneficis colossals».

Finalment, el manifest del Moviment Obrer Cristià afirma que «el Primer de Maig no és només una manifestació d'un dia, sinó un recordatori que és una lluita diària i per a nosaltres, els cristians, és una lluita centrada en l'ésser humà, en nom de Crist, amb l'Esperit Sant».

Tant de bo que la reflexió que ens ofereix el Moviment Obrer Cristià ens ajudi a construir una societat més justa, ja que les dades sobre l'atur són dramàtiques. Segons Càritas, Confer, GOAC, Justícia i Pau i la JOC, a l'estat espanyol hi ha 3.719.800 persones aturades; són 1.197.000 les llars on tots els seus membres estan a l'atur; hi ha 1.521.000 persones que porten més d'un any sense treball; són 742.628 els treballadors en ERTO i hi ha 599.000 llars sense ingressos. Per això cal un pla urgent per rescatar aquestes persones que passen dificultats.