Aquests dies per raons de feina no tinc temps per a res. He deixat de comprar diaris en paper i només escolto una estona la ràdio mentre esmorzo i miro una de les xarxes cap a les 11 de la nit. O sigui que tinc un nivell d’informació molt molt llunyà. Em quedo amb quatre titulars i quatre idees generals. Són, en general, com malsons. El govern de Pedro Sánchez no liquida la llei mordassa tot i que va ser un dels eixos de la seva campanya electoral. Una llei d’excepcionalitat que s’ha utilitzat per liquidar qualsevol intent de protesta. I com totes les lleis d’excepció usada de forma arbitrària i abusiva. Sembla que Pedro Sánchez no s’atreveix amb la policia d’extrema dreta. Tot i el tràfec d’aquests dies, he vist per raons diverses a tres presos polítics. Mai, després de 1977, hagués pensat que parlaria en pocs dies amb tres presos. L’indult ha estat barroer. No se’ls deixa treballar ni de mestres de l’escola pública, ni de la concertada, ni de la universitat. Una vergonya. Sembla que Pedro Sánchez no s’atreveix amb la justícia d’extrema dreta. A més en trec la sensació que és possible, que depèn de com vagin les coses, tornin a entrar a presó en qualsevol moment. Mentrestant hi ha imbècils independentistes que als presos els diuen a la cara que havien d’haver aguantat més, haver-se enfrontat més a Marchena i Cia. La barra d’alguna gent és incommensurable.

El govern de Pedro Sánchez no s’atreveix a derogar la reforma laboral tot i que també va ser la gran promesa electoral. Com la llei mordassa, estava a més a l’acord d’investidura firmat per ell i per Pablo Iglesias. Sembla que Pedro Sánchez no s’atreveix amb els empresaris d’extrema dreta.

Veig una tanqueta de l’exèrcit a Cadis. Em provoca una reacció bestial de cabreig. Com és possible que en un conflicte laboral Pedro Sánchez hi enviï una tanqueta com si estiguessin a Kabul i no a la lliberal Cadis. Es pot argumentar que el culpable és en primer lloc Fernando Grande-Marlaska, és cert, però és probable que a aquest no l’hagi nomenat Sánchez. De fet es comporta igual que es comportaria un ministre de l’interior del PP o de Vox. Com poden enviar una tanqueta en un conflicte laboral on, a més, els treballadors tenen tota la raó del món? Jo vaig veure una tanqueta en una protesta on hi era. Va ser l’1 de febrer de 1976 a Barcelona.

No s’adona Sánchez que fins i tot si al final fa el que diu ho farà al cap de pocs mesos de les properes eleccions i no tindran temps de fer-se efectives? Si guanya la dreta trigarà un mes en fer la seva feina. El PSOE triga més de tres anys. La llei de memòria històrica serà impossible implementar-la en aquest mandat. Després la gent es preguntarà perquè la gent vota al PP o a Vox? Doncs perquè el PSOE no fa la feina que li pertoca. Cada dia s’entén més que Pablo Iglesias abandonés el govern.