En el curs de la meva vida, donat a la meva professió, he viscut en diferents països del món i he acumulat una bona quantitat de llibres. Ja instal·lada a Catalunya, vaig decidir alleugerir la meva atapeïda biblioteca.

En honor a la cultura i confiant en anteriors experiències, quan em vaig mudar de Nova York i d’altres ciutats, vaig donar els meus llibres a la biblioteca central de NY i a d’altres, i me’ls van acceptar de mil amors. Així doncs, prèvia selecció i embalatge d’una bona quantitat d’exemplars, d’art, de història... en diversos idiomes, em vaig dirigir cap a la biblioteca de la Bisbal d’Empordà, (en honor a la veritat amb un escàs nombre de volums) pensant que aquest seria el lloc idoni. I quina va ser la meva sorpresa en descarregar el cotxe i presentar-los a la recepcionista, quan em va dir de forma taxativa: «No admetem donacions».

I què faré ara amb aquests llibres, llençar-los al contenidor? Potser hi hagi algun color especial... Tot sigui per la cultura!