Diari de Girona

Diari de Girona

jordi roura

Si té calor, begui aigua fresca

Fa algunes setmanes el Departament d’Educació va rebre un allau de crítiques per una controvertida campanya publicitària sobre l’avançament del curs escolar. «Quina emoció quan tornes a veure la persona que t’agrada després de tot l’estiu», era una de les perles argumentals que es feien servir per engrescar estudiants i professors de cara al retorn a les aules el 5 de setembre.

En plena onada de calor, el Govern ens segueix prenent el pèl. Ara, amb els consells que promou per combatre-la des dels departaments d’Interior i Treball. Preparint-se perquè ja se’ls ha acabat patir les altes temperatures amb el que ens proposen: «Beveu aigua fresca de manera regular»; «durant el dia tanqueu les persianes i estigueu-vos a les habitacions més fresques»; «porteu una gorra o un barret»; «eviteu sortir a les hores de més calor», i a la feina «horaris i torns adaptats, aigua per evitar la deshidratació i pauses freqüents a zones de descans fresques i amb ombra». Com s’han quedat? Veritat que no ho haguessin dit mai?

El Govern tracta els ciutadans com si fossin criatures i ni intenta dissimular, dilapidant diners amb campanyes que no tenen cap sentit. I mentrestant, ja ho saben. Tenen calor? Molt senzill, beguin aigua ben fresqueta i ben sovint.

Compartir l'article

stats