Diari de Girona

Diari de Girona

Temi Vives Rego

No oblidar els amics, cada cop són més importants

Aquest estiu he perdut un vell amic. El seu record m’ha evocat situacions i persones de fa molts anys, que d’alguna manera han conformat el que he estat i el que soc. No puc evitar que en un dia calorós i humit d’aquest desapiadat estiu, bevent un refresc, em vinguin records de tota mena. Els meus pares i familiars, la vida en parella, les responsabilitats i les obligacions de quan vam esdevenir adults i sobretot els amics amb qui, amb més o menys regularitat, hem compartit vivències de tot tipus i colors.

He arribat a la conclusió que mai hem d’oblidar als amics i que cada cop seran més importants en la mesura que anem envellint i que els anys ens travessin i transformin.

Aquesta importància és independent de quant estimem a la família, doncs sempre necessitarem amics. És per això que cal tenir cura dels amics, sortir de tant en tant amb ells, realitzar activitats, telefonar-los. En la mesura que el temps i la natura realitzen els seus designis i misteris en les nostres persones, els amics es converteixen en baluards de la nostra vida.

He sobrepassat els 77 anys de vida i vet aquí el que he après. El temps passa. La vida continua. La distància separa. Els nens i els joves creixen, es fan adults i s’independitzen. Les feines van i venen, la jubilació és una nova oportunitat per celebrar i gaudir de la família però també dels amics. Les il·lusions, els desitjos, l’atracció, el sexe, es debiliten. El cor de tant en tant es trenca. Els avis i pares moren. Els col·legues obliden els favors. Les carreres professionals s’acaben. Però els veritables amics sempre hi són, tant se val quant temps fa que no els has vist o a quants quilòmetres es troben. Quan vam iniciar aquesta aventura anomenada «vida», no sabíem de les increïbles alegries o tristeses que teníem pel davant. No imaginàvem quant necessitaríem els uns dels altres.

Cal estimar i cuidar a la família, però crec fonamental mantenir un grup de bons amics. Dialogar amb ells, discutir, polemitzar, intercanviar consells i opinions. Crec, sincerament, que no hem d’oblidar mai a tots els amics que ens han ajudat a donar sentit a la vida i a gaudir-la.

Compartir l'article

stats