Si ho he entès bé –d’entre els poders de l’Estat– els jutges i els policies no fan les normes sinó que les apliquen. Ho haurien d’exercir de manera proporcionada, sempre que no es conculquin els drets humans bàsics i sense qüestionar les lleis o codis, perquè per això són «funcionaris públics» al servei de tothom.

Aleshores, sabria explicar-me algú per què els Llarena, els Marchena i altres del ram de torn, qüestionen i critiquen, amb la «toga posada», les normes? No engarjolarien o posarien el crit al cel si ho fes un altre? O, per què alguns guàrdies civils o similars tenen xarxes anticatalanes o de protecció dels de la ultradreta? No haurien de protegir la convivència i el respecte?

Des del meu modest punt de vista, als qui amb evidències subverteixen les normes polítiques –fruit de resolucions legítimes dels nostres representants electes– fan una «il·legalitat» i se’ls hauria de retirar del «servei civil, militar o policial».

Ens cal gent noble i valenta que ho denunciï. Fem-ho: no sé si «se m’interpreta»? Perquè em sembla que encara arrosseguem casposos botxins de la llibertat.