Opinió | Lluís Torner CallicÓ girona

Enfront d’una gran prova de valor

El passat dissabte, 21 de gener, al programa Col·lapse, de TV3, vàrem poder seguir, atentament, l’entrevista que el seu presentador va fer a Juan Carlos Unzué, al qual des de fa més o menys dos anys l’hi varen diagnosticar la punyent malaltia de l’ELA, que fins aquest moment no té cap mena de solució; tractant-se d’un mal progressiu que va afectant el sistema nerviós, produint la pèrdua del control muscular, fins a­nul·­lar-lo del tot. No cal comentar els símptomes, perquè tan sols descriure’ls produeix una sensació tan forta, que deixa perplex tan sols pronunciar-ne el nom.

El que m’ha portat a fer aquest escrit és la mostra de valentia i de fortalesa interior que va mostrar l’Unzué en tot moment, responent a les preguntes –algunes d’elles excessivament fortes– assegut a la ja inseparable cadira de rodes; afrontant-les amb una gran energia i dignitat, que feien posar la pell de gallina.

Entre pregunta i pregunta, aprofitava per reivindicar, més que la seva pròpia situació actual, la dels companys i companyes que pateixen la mateixa malaltia, tot lamentant que estigui poc regulada i mancada dels necessaris ajuts.

Atenent la seva petició, que recolzem plenament, ens afegim a la seva demanda d’ajuts i d’investigació envers els afectats com ell, per a la cruent malaltia que, a part del propi mal, requereix una gran despesa pel que fa als medicaments i les atencions necessàries.

Molt d’ànim a totes i tots els que la pateixen.