Quiosc Diari de Girona

Diari de Girona

Tapi Carreras

Aparcar dins d’una rotonda

Sobta que hi hagi conductors que s’enfadin perquè els han multat per deixar el cotxe en un lloc prohibit. Passa arreu i passa des de sempre, però no deixa de causar incredulitat. Volen impunitat per al seu vehicle perquè estaven fent una cosa que creuen especial. Especial per ells, clar. O perquè els hi surt de l’entrecuix.

Torna a haver-hi queixes perquè la policia municipal de Girona sanciona els vehicles aparcats en llocs inapropiats quan hi ha un partit de futbol. No molestava, indiquen. Com quan es deixa el cotxe a les hortes per anar a una fira. No vindré més, asseguren mentre esparraquen la denúncia amb la cara vermella, per vergonya o per ràbia perquè volien ser els més llestos de la classe i han resultat ser el més gamarussos i ganduls. Per què creuen que no destorba en un pas de vianants, al límit d’una cruïlla, amb les rodes sobre la vorera o en un bosc? O en un camp. És igual si hi ha de passar un tractor, deuen pensar. O al marge d’un camí. És igual si resulta que hi ha de passar un camió de Bombers.

Que als pobles o ciutats o que allà on es vol anar a caminar, fer esport o una barbacoa no hi hagi prou places d’aparcament no serveix per deixar el cotxe on es creu que no destorba. O que són cinc minuts ràpids. Tampoc molesta al mig d’una rotonda, però a ningú se li acudiria aparcar allà.

Compartir l'article

stats