La trista noticia de la mort per suïcidi de la bessona de 12 anys de Sallent, m’empeny a demanar als polítics un canvi de lleis, doncs l’actual marc legal ens està condicionant la vida de tots i totes, i no per a bé. Espanya viu un màxim històric de suïcidis en menors de 15 anys, tal i com ens anuncia el sr. Andoni Anseán, President de la Fundació Espanyola per a la Prevenció del Suïcidi, i conclou que està fallant tot el sistema. Molts menors estan envoltats enmig d’un cúmul de circumstàncies que els fan patir molt i, malauradament, ja no és estrany que es plantegin el suïcidi per a deixar de patir.

Segons el meu parer, hi ha lleis a dia d’avui que els desprotegeixen. Lleis com la del divorci «exprés» amb presència de fills menors, que impedeix el temps de reflexió per a intentar la reconciliació; com la llei «trans», que genera confusió i patiment del tot innecessari a molts nens i adolescents, i empara actuacions del tot irracionals; com les lleis que permeten accedir a drogues a través dels famosos «grow shops», on es banalitza l’abastiment d’aquestes substàncies per part dels menors, així com les nefastes conseqüències que provoca per a la salut mental i física, i per a la provocació de comportaments violents i, per suposat, suïcides.

Senyors polítics, cal una transformació que es fonamenti en la caritat i amor autèntics envers la població i revocar aquestes lleis.