Opinió | Gemma Guilera / Calonge

El sistema educatiu

El sistema educatiu és una qüestió que ha estat un debat en la societat durant molts anys, ja que el nostre futur depèn de l’educació que rebem durant la joventut. Ens estan ensenyant a memoritzar i això en un futur no ens servirà per a res.

Ens han educat d’una manera en què el més important no és aprendre sinó treure la millor nota, però al final això només és un número que no reflecteix la realitat ni les capacitats de cada persona.

Molta gent copia als exàmens per tal de fer feliços els seus pares, perquè no ens han ensenyat que és més valuós treure un cinc honestament que treure un deu fent trampes.

En comptes d’estar sis hores diàries tancats en una aula escoltant el professor el que ens haurien d’ensenyar és a fer les coses per nosaltres mateixos, a ser autònoms, perquè al món real, no tindrem algú al darrere que es vagi explicant les coses.

No ens motiven a aprendre coses noves, ja que en aquest sistema no importa el que a tu t’agrada i el que no. Ens donen un llibre de dues-centes pàgines per després fer un examen. És normal que després associem la lectura a una cosa dolenta.

En conclusió, ens eduquen com si tots fóssim iguals, quan està clar que cadascú té unes capacitats i una personalitat totalment diferents, i després es pensen que és normal que no sapiguem què fer amb la nostra vida després de l’ESO i que hi hagi un gran fracàs escolar.