Opinió | Clara Marturià Lara calonge

No volem quedar-nos a casa! Volem salut mental!

Normalment, sentim que els alumnes demanen vagues i nosaltres hem de sentir el típic comentari que només volem quedar-nos a casa. Crec que l’última vaga va ser per un tema molt important: la salut mental.

Lamentablement, a causa de les xarxes socials i la Covid, han augmentat les xifres de malalts mentals i els més afectats som els adolescents. Per això demanem que hi hagi més recursos a les escoles i instituts per a tractar-les. Normalment, se sol pensar que anar al psicòleg o al psiquiatre és «per a bojos», però això es podria normalitzar si des de petits ens ensenyen que tothom ha d’anar-hi per a expressar sentiments i aclarir el cap.

D’altra banda hi ha els professors, que passen moltes hores amb joves que a vegades els molesten i això els pot afectar molt. Aquest és un altre motiu per a demanar més recursos perquè ells també ho necessiten. Si els professors no estan bé, es nota molt i acabem afectats tots.

En conclusió, tractar la salut mental per a tothom és molt important i, si es donen els recursos des de petits i joves, en un futur la població estarà més sana mentalment.