Opinió | Mireia Ruiz Calonge

Experimentació amb animals

Encara que no en siguem conscients, l’experimentació amb animals segueix existint. Aquesta implica l’ús de diferents espècies d’animals per realitzar experiments científics o per a provar diferents productes.

Des del meu punt de vista, l’esclavitud d’un animal no compensa la seguretat que podem tenir els humans en saber que aquest producte anteriorment ha sigut provat en altres éssers vius. Marques molt conegudes testen els seus productes amb animals, però des del meu punt de vista les grans marques haurien de promoure la rebel·lió contra l’experimentació amb animals, aprofitant així la seva visualització perquè altres grans empreses s’afegissin a la causa.

D’altra banda, l’experimentació amb animals ha estat una eina per al desenvolupament de molts medicaments, vacunes i altres tractaments mèdics.

No obstant això, molts grups defensors dels drets dels animals asseguren que aquesta pràctica és cruel i inhumana, i que no es justifica la tortura i el patiment dels animals. A més, comenten que no hi ha una seguretat total que els resultats obtinguts amb animals es puguin aplicar als humans, ja que els animals poden reaccionar de manera diferent als tractaments.