Opinió | Dolors Hugas Puigvert Les Olives.

Preguem disculpin les molèsties!

Quan esperes el tren sents tot sovint per megafonia que els horaris van bellugant-se més amunt que avall. Ja poden ser regionals, mitja distància o avant: «preguem disculpin les molèsties»; això sí, són molt educats.

Mires la pantalla i a vegades hi ha tres o quatre trens seguits que anuncien hores estimades més tard de la prevista. Vas sentint tant els retards per megafonia que al final ho normalitzes i si et despistes pots perdre aquell tren que esperaves perquè és possible que, tot i que anava amb retard, al final vingui a l’hora i llavors no ho anuncien.

I als pobles petits, on ni tant sols utilitzen la megafonia, pots veure «desaparèixer» de la pantalla aquell tren que tant desitges que arribi.

Per més que hi dono voltes, no puc trobar cap explicació a aquest desgavell de Renfe/Adif tant repetitiu. És una vergonya i ningú fa ben res; es normalitza i ja està. Fins que no es facin accions perquè «rodin caps» no es millorarà.

Encara que els bitllets puguin arribar a ser gratuïts, això no justifica de cap manera tanta incidència.

Quan veig estrangers esperant el tren... Què deuen pensar? Ja venen advertits del seu país d’origen que això passa i ni en fan cas?