Opinió

Pisos a «preu raonable»

Càritas, una de les entitats que coneix millor la realitat de la problema la pobresa, ha apuntat en diverses ocasions que les dificultats que aconseguir i pagar un habitatge en condicions són un dels principals factors d’exclusió social. Una situació que afecta, també, a persones que tenen feina però amb salaris insuficients per pagar un sostre digne.

Ahir mateix, un estudi d’un conegut portal immobiliari, apuntava que el «preu raonable» d’un pis de lloguer a Girona seria de 980 euros. Convindran amb mi que és una renda inassumible per a moltes famílies, sobretot si tenim en compte, com ve ha advertit aquesta setmana la Cambra de Comerç, que els salaris reals estan estancats des de l’any 2004.

És evident que falten polítiques d’habitatge social que cobreixin les necessitats de les famílies en situació d’exclusió, que han de ser ateses de manera transversal, implicant i coordinant diferents administracions. No valen aquí declaracions ni propostes demagògiques. Cal que les institucions públiques utilitzin les eines de què disposen amb una clara voluntat d’abordar aquesta problemàtica. Més enllà de les xifres macroeconòmiques, relativament favorables, hi ha una realitat a la qual no s’ha de donar l’esquena.

Subscriu-te per seguir llegint