Diari de Girona

Diari de Girona

Tapi Carreras

«Festes cruels»

Anima Naturalis i CAS International han denunciat recentment que les administracions públiques van destinar 801.271,24 euros per a la realització d’espectacles taurins l’any 2019 a Catalunya. Segons un estudi de les dues entitats, corresponen a 28 municipis que van organitzar 450 actes. L’estudi es bateja com a «Festes Cruels». El treball es presenta com «la investigació més gran i més profunda de les més de 18.000 festes cruels amb animals que any rere any es realitzen a Espanya, i que desgraciadament van en augment». Són dades del 2019, però ja passada la pandèmia, les xifres, molt probablement, estan tornant a aquestes quantitats.

Exposen que «les ramaderies estan veient perillar el futur de les curses de braus, que cada vegada tenen menys suport, i veuen a les festes populars un negoci en alça» i que el seu objectiu és «posar punt final a les festes cruels».

A les comarques gironines, encara hi ha «festes cruels» a Vidreres. Així ho van decidir els seus veïns en una votació, tot i que el maltractament no s’ha de sotmetre a votació sinó abolir. El 2019, segons l’estudi, s’hi van destinar 8.144,27 euros de les arques municipals. Se m’acudeixen mil opcions més útils per als diners que facilitar que es faci un acte on un animal pateix i els humans se’n burlen.

Compartir l'article

stats