Diari de Girona

Diari de Girona

Carlos Arbó

Nit del Turisme de Lloret

L’Ajuntament de Lloret de Mar, amb implicació de l’Àrea de Promoció de la Ciutat, ressuscita la Nit del Turisme. Entre altres precedents ja es va celebrar una I Nit del Turisme Lloretenc l’11 d’octubre de 1980 en un dels salons de l’antic Casino de Lloret, organitzada pel Gremi de Restaurants, Cafeteries i Bars. La II Nit del Turisme Lloretenc va haver d’esperar al 15 de novembre de 1986 amb un sopar a la sala Palas Atenea de l’Hotel Guitart Central Park.

Ara bé, va ser durant les dues legislatures de l’alcalde Xavier Crespo (2003-2011) que es va revifar la festa amb vuit edicions seguides i assistència de gent del món turístic, privat i públic. Sobtadament, després de l’edició del 2010, va esfumar-se durant 13 anys. Les aparicions i desaparicions, no sempre explicades, tindrien un rerefons relacionat amb la cordialitat o tibantor entre els gremis i, entre ells i l’Ajuntament, potser per un afany de protagonisme.

Bé, enguany el Teatre Municipal acollirà la diada el 26 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme. La vetllada inclourà el lliurament dels premis de Turisme de Lloret, substituts dels premis Llorer, iniciats el 2005 a la tercera edició, «amb la finalitat de reconèixer l’esforç de persones i empreses que contribueixen a millorar l’oferta turística de la destinació».

Els premis estan dividits en dues vessants, una de turística i una altra de comunicació. En la primera es divideixen en set categories: a la trajectòria professional, a l’emprenedoria, a la innovació i la sostenibilitat, al compromís social, a l’establiment emblemàtic, a l’ambaixador/a local, a la projecció internacional i al professional més destacat. En les sis primeres categories els guanyadors els triaran els membres del jurat. En el cas del premi al professional més destacat, «les empreses turístiques que tinguin el centre de treball a Lloret podran presentar candidats» i el jurat escollirà el guanyador.

Ara bé, la novetat és la vessant de la comunicació turística per «premiar els continguts de qualitat elaborats per periodistes, escriptors i creadors de continguts d’arreu del món (...) que divulguin els atractius i inspirin futurs viatgers a descobrir Lloret de Mar».

En aquesta categoria, els candidats hauran d’aportar els treballs originals publicats, emesos o distribuïts des de l’1 de gener de 2022, en qualsevol format, idioma i país.

És a dir, dissertacions laudatòries, sense especificar si els premis ja s’han remunerat per alguna institució pública o privada, que desmereix l’encert de la proposta.

Pel que fa al jurat, amb l’alcalde de president i 14 vocals dels quals 5 són del sector privat, 7 polítics i empleats de l’Ajuntament i 2 sindicalistes, algú dubta de qui tallarà el bacallà?

Compartir l'article

stats