Diari de Girona

Diari de Girona

Oriol Puig Tomàs

Oriol Puig Tomàs

Subdirector de Diari de Girona

No n’hi ha prou amb tenir feina

Una bona formació és garantia de trobar un lloc de treball. És el que ve a dir l’enquesta d’inserció laboral dels titulats universitaris que aquesta setmana ha fet pública l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). Les conclusions de l’enquesta apunten que els titulats en graus, màsters i doctorats a les universitats catalanes tenen pràcticament plena ocupació.

Fa uns mesos, un altre estudi, en aquest cas de la Cambra de Comerç i del departament d’Educació, també constatava el bon estat de salut de la Formació Professional i l’elevada taxa d’inserció laboral dels alumnes que acabaven els cicles formatius.

Malgrat aquestes bones notícies, Catalunya i Espanya continuen amb una de les taxes d’atur juvenil més altes de la Unió Europea, i molts dels joves d’entre 16 i 29 anys que treballen ho fan amb contractes a temps parcial. Aquest fet que dificulta la seva emancipació, sobretot si tenim en compte la pujada dels preus del lloguer d’habitatge en els últims anys. De fet, la bretxa entre els salaris dels joves de menys de trenta anys respecte al salari mitjà no ha parat de créixer la darrera dècada. Fa massa temps que les dades ens diuen que tenir feina no és sinònim de viure en condicions dignes, i si ets jove la situació encara es complica més.

Compartir l'article

stats