31 de juliol de 2008
31.07.2008

Empresa

Logis Empordà serà el primer centre logístic de Catalunya amb tren amb els dos amples de via

31.07.2008 | 14:59

El Far d'Empordà (Alt Empordà).- El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha exposat a informació pública l'estudi informatiu per a la construcció d'una nova plataforma ferroviària intermodal al costat del Logis Empordà, situat al Far d'Empordà, així com dos nous ramals que la connectaran amb la línia convencional Barcelona-Portbou i la línia d'alta velocitat Barcelona-frontera francesa, mitjançant la futura variant sud de Figueres.

D'aquesta manera, el Logis Empordà esdevindrà el primer centre logístic amb connexió ferroviària amb els dos amples de via, l'ibèric i l'europeu. Es preveu que les obres comptin amb una inversió de 62,2 milions d'euros i un termini d'execució de tres anys.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat aquest dijous l'anunci pel qual s'inicia el procés d'informació pública de l'estudi informatiu i d'impacte ambiental per a la construcció d'una nova plataforma ferroviària intermodal en aquest sector i la seva connexió amb la línia de tren convencional i la línia d'alta velocitat, mitjançant la variant sud de Figueres. Així, durant dos mesos, les associacions, particulars o administracions podran consultar aquest document i realitzar les consideracions que desitgin, que seran analitzades d´acord amb el procediment de tramitació habitual.

L'actuació consisteix en la construcció d'una nova plataforma ferroviària intermodal al terme del Far d'Empordà, contigua al LOGIS Empordà, així com dos nous ramals d'enllaç entre la plataforma intermodal i les línies de tren, un en ample ibèric amb el corredor actual Barcelona-Portbou i un altre en ample europeu (UIC) amb la futura variant sud de Figueres que permetrà la connexió amb la línia d'alta velocitat. D'aquesta manera, el LOGIS Empordà esdevindrà el primer centre logístic de Catalunya amb accessos ferroviaris en els dos amples de via existents, l'ibèric i l'europeu (UIC).

Dues fases

Les obres de construcció de la nova plataforma i els ramals es faran en dues fases d'execució. Així, es construirà la primer fase de nova plataforma ferroviària intermodal del LOGIS Empordà, així com el ramal d'ample ibèric que la connectarà amb la línia de tren convencional. Aquest ramal d'ample ibèric es licitarà durant el 2009, un cop es redacti el projecte constructiu, amb un pressupost previst de 6,2 MEUR. Més endavant, en una segona fase, es licitaran les obres per a construir el segon ramal, en ample europeu, un cop es completi la construcció de la variant sud de Figueres, i es completarà la nova plataforma ferroviària, amb un pressupost total de 49,5 MEUR. La variant sud de Figueres, que el Ministeri de Foment ja ha adjudicat, es construirà en ample mixt, per connectar la línia convencional d'ample ibèric amb la línia d'alta velocitat d'ample europeu. El nou ramal des del LOGIS Empordà fins a la variant sud de Figueres comportarà una inversió de 6,5 MEUR. Així, la inversió total prevista per l'execució d'aquesta actuació és de 62,2 MEUR, amb un termini d'execució de 3 anys, aproximadament.

L'estudi que ara se sotmet a informació pública suposa la creació d'una nova plataforma ferroviària intermodal, al costat del LOGIS Empordà, amb una superfície total de 41 hectàrees. Disposarà d'una platja de vies d'ample mixte, que facilitarà la gestió i el transport de les mercaderies, tant mitjançant la línia de tren convencional, com la d'alta velocitat. A més, comptarà amb altres instal·lacions ferroviàries, zona de càrrega i descàrrega, àrees per a gestió de fluxos de mercaderies i altres zones de serveis per a activitats intermodals.

El projecte inclou també la construcció d'un nou camí perimetral a l'exterior de la plataforma intermodal, per a facilitar el trànsit i l'accessibilitat als nuclis de l'Oliva i del Far d'Empordà, així com obres de millora del drenatge per a la canalització de les aigües.

D'altra banda, el nou ramal per connectar la línia de tren convencional d'ample ibèric Barcelona-Portbou amb la nova plataforma intermodal prevista al centre logístic Logis Empordà es construirà a partir del ramal ja existent que comunica actualment l'estació de mercaderies de Vilamalla i el polígon industrial Empordà Internacional. Aquest nou tram tindrà una longitud de d'1,2 quilòmetres. L'actuació inclou la construcció d'un nou pont ferroviari de 54 metres de longitud, a l'altura de l'encreuament amb la C-31, per creuar per sobre la carretera fins a l'entrada de la futura plataforma ferroviària intermodal del LOGIS Empordà.

El segon ramal serà d'ample europeu (UIC) i connectarà el Logis Empordà amb la nova línia d'alta velocitat d'ample europeu (UIC) Barcelona-frontera francesa, mitjançant la futura variant sud de Figueres, de la qual el Ministeri de Foment va adjudicar les obres al juny.

La futura variant sud ferroviària de Figueres consisteix en un nou tram amb vies d'ample mixt entre Vilamalla i Vilafant, que permetrà connectar la línia convencional Barcelona-Portbou, d'ample ibèric, amb la línia d'alta velocitat, d'ample internacional.

Així, l'actuació que ara s'impulsa inclou la construcció d'un ramal de d'1,5 quilòmetres de longitud des del pont ferroviari sobre la C-31 d'entrada a la futura plataforma ferroviària intermodal del Logis Empordà, fins a la variant ferroviària de Figueres.

Aquest centre comptarà amb tres recintes que el convertiran en un dels nodes logístics de gestió de fluxos de mercaderies més importants de Catalunya. Així, el primer recinte correspon al sector Les Pedroses, que actualment disposa d'una primera fase urbanitzada i que en el futur abastarà una superfície de fins a 500.000 metres quadrats. El segon recinte correspon a la terminal ferroviària existent a Vilamalla, d'ample ibèric i 4,7 hectàrees de superfície, que actualment s'està remodelant i serà explotada per Renfe Mercaderies durant deu anys. El tercer recinte serà la nova terminal ferroviària que ara s'impulsa, que connectarà amb les línies ferroviàries tant d´ample ibèric com europeu.

D'altra banda, darrerament CIMALSA ha signat un protocol de col·laboració amb el Port de Barcelona per crear una societat integrada per les dues parts per estudiar la viabilitat de desenvolupar activitats de suport a l'activitat portuària al LOGIS Empordà i materialitzar el projecte. Es preveu que en el futur aquesta societat incorpori altres entitats i operadors ferroviaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook