02 de setembre de 2009
02.09.2009

40 Años
40 Años
Reacció

L'alcalde d'Arenys de Munt alerta de "conseqüències impredictibles" si se suspèn la consulta

Móra ha considerat que la consulta no incompleix cap normativa estatal

02.09.2009 | 15:10

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha alertat avui de "conseqüències imprevisibles" si la justícia acaba suspenent la consulta sobiranista, convocada per al 13 de setembre, després que els advocats de l'Estat hi presentessin un recurs.

En declaracions a Europa Press, Móra ha considerat que la consulta no incompleix cap normativa estatal, en preguntar-li sobre els arguments dels advocats de l'Estat, que consideren que la consulta vulnera la llei de bases de règim local, que regula el funcionament dels ajuntaments. Per aquesta raó, ha definit aquest recurs com una "agressió" de l'Estat.

"La consulta no l'organitza l'Ajuntament sinó una comissió, no és una consulta institucional", ha dit Móra.

"Sabíem perfectament que la consulta a nivell institucional no es podia organitzar. Per això l'organitza una entitat cívica", ha afegit.

Així, ha assegurat que tot i que en l'organització de la consulta hi participen ell mateix i altres càrrecs electes, ho fan "a títol personal".

Sobre el fet que la votació tindrà lloc en dependències municipals, Móra ha indicat que es tracta d'uns locals que l'Ajuntament ofereix a totes les entitats de la població que ho sol·liciten.

La consulta la va proposar el Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació, i va ser recolzada al ple del municipi del 4 de juny per tots els grups excepte el PSC. A Arenys governa la formació Arenys de Munt 2000 --de l'Entesa pel Progrés Municipal, coalitzada amb ICV-EUiA-- al costat de CiU i als socialistes. La celebració de la consulta coincideix amb una manifestació convocada per la Falange.

L'alcalde també ha explicat que, per garantir la seguretat, davant de la manifestació que farà a la localitat el mateix dia de la consulta Falange Espanyola i de les Jons, s'ha creat una comissió de vigilància i control, que la integraran ciutadans d'Arenys de Munt.

Aquesta comissió treballarà al costat dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local amb l'objectiu d'evitar "qualsevol mena de fricció i enfrontaments" entre falangistes i i col·lectius independentistes, que també estaran al municipi el dia de la consulta.

L'alcalde també ha explicat que ha informat la Conselleria d'Interior sobre un vídeo que Falange va penjar a Youtube, en què insta els internautes a acudir a Arenys de Munt a manifestar-se, segons Móra.

En la gravació, a més, hi apareixen diverses fotografies de l'alcalde, i el vídeo el defineix com un "traïdor a la seva pàtria" i l'acusa de fomentar l'"odi a tot el que és espanyol".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook