28 de maig de 2010
28.05.2010

A Shenzen

Dotze suïcidis a la fàbrica xinesa de l'iPad

Un portaveu de l'empresa va confirmar la mort del treballador que va saltar des d'una finestra

28.05.2010 | 14:49

L'onada de suïcidis que afecta els empleats que la companyia taiwanesa Foxconn de components electrònics té a la sud ciutat industrial xinesa de Shenzhen es va cobrar la seva víctima número 12 el 2010, ha informat avui l'agència oficial de notícies Xinhua.

Mentre que els fòrums d'Internet i el públic en general afirma no entendre per què es suïciden empleats que podrien canviar-se de treball, el Govern xinès va expressar ahir la seva preocupació per l'onada de suïcidis, segons Xinhua.

El dotzè suïcidi es va produir després que el president de Foxconn, Terry Guo, negués una excessiva pressió laboral sobre els treballadors i alguns psicòlegs diguessin que l'índex no és més gran que en altres col.lectius.

Però, segons va informar avui la cadena nacional de televisió CCTV, els treballadors de l'empresa taiwanesa passen el seu temps lliure majoritàriament en els cibercafès, instal·lats encara sense llicència al carrer pròxim a les instal·lacions de la fàbrica, on també estan els seus dormitoris -pràctica comuna a la Xina-.

"El Govern xinès ha donat gran importància a les investigacions dels incidents, i ha ajudat a la companyia a prendre mesures eficaces per evitar que la situació empitjori", va dir ahir a la premsa el portaveu de l'estatal Oficina d'Afers de Taiwan, Yang Yi.

Foxconn és una branca del conglomerat industrial taiwanès Hoi Han, especialitzada en la fabricació de components electrònics, i proveeix a gran part de les multinacionals tecnològiques, incloent Sony, Nokia, Dell, Nintendo o Apple (per a la que fabrica l'iPhone, l'iPad i l'iPod, entre d'altres aparells).

Uns 800.000 empleats treballen per Foxconn a la Xina, dels quals 400.000 es troben a Shenzhen, on s'han produït els 12 suïcidis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook