28 de maig de 2010
28.05.2010

Diari de Girona

Novetat

L'iPad arriba a Catalunya

El nou ordinador es posa a la venda a les botigues espanyoles després de vendre 300.000 unitats als EUA

28.05.2010 | 14:49
L'iPad arriba al mercat català.

L'iPad, el nou ordinador d'Apple, arriba divendres a les botigues espanyoles enmig d'una gran expectació després d'haver venut 300.000 unitats als EUA el dia del seu llançament i un milió en el primer mes en el mercat.

El nou gadget es podia demanar per anticipat, per evitar possibles cues demà, des del passat 10 de maig a través de la web d'Apple.

A Espanya, els preus recomanats del dispositiu, un petit ordinador portàtil sense teclat i amb pantalla tàctil, oscil—len entre els 479 i 779 euros.

Davant l'arribada del nou producte, les tres principals operadores ja tenen llistes les seves tarifes de dades, entre les que podran triar els usuaris.

Vodafone ofereix dues tarifes planes, sense compromís de permanència, de 15 euros i 32 euros al mes.

Movistar compta amb tres tarifes planes de dades i dues modalitats de prepagament, mentre que als usuaris que ja tenen contractades tarifes de dades per als seus mòbils, de 25 o 39 euros al mes, els facilitarà la connexió des de l´iPad sense cost addicional.

Per la seva banda, Orange oferirà dues tarifes -una diària de 3,5 euros i una mensual de 35 euros-, ambdues sota la modalitat de prepagament i sense compromís de permanència.

Dissenyat amb línies similars al telèfon estrella d'Apple, l'Iphone, l´iPad permet navegar per Internet, llegir diaris i llibres electrònics, utilitzar comptes de correu electrònic, veure fotos i pel—lícules en alta definició i escoltar música, entre d'altres funcions típiques d'un ordinador personal .

L´iPad té un gruix d´1,34 centímetres, pesa 680 grams i la seva bateria té una autonomia de fins a deu hores.
Tot i l'expectació despertada pel nou equip d'Apple, des de la patronal ASIMELEC no creuen que la seva arribada aconsegueixi salvar el sector de les caigudes previstes per aquest any.

Aquesta setmana el president de la patronal, Martín Pérez, va indicar que el nou dispositiu robarà mercat a altres productes com el "netbook", ordinadors portàtils de menors dimensions i baix cost, i no evitarà que l'any es tanqui en negatiu per a la indústria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook