15 de febrer de 2011
15.02.2011

JORNADA | CIBERSEGURETAT: PIMES EN RISC


L´Aula

Rigau mantindrà els barracons que criticava quan era a l´oposició

15.02.2011 | 02:13
Irene Rigau mantindrà els barracons que criticava quan era a l´oposició

Irene Rigau havia criticat durament la proliferació i el manteniment de mòduls prefabricats

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau (CiU), va anunciar ahir que les més de mil aules prefabricades que funcionen a Catalunya continuaran en servei més temps del previst a causa de la crisi econòmica, que també obligarà a reduir el pressupost del Departament.

Rigau va demanar als pares d'alumnes escolaritzats en barracons «tranquil·litat» davant la continuïtat de les aules prefabricades, durant la presentació de les dades de la preinscripció per al pròxim curs 2011-2012, que es va iniciar ahir. En canvi, quan era a l´oposició Irene Rigau va criticar durament la proliferació i el manteniment de barracons als centres educatius. Així ho va fer el setembre de 2009, quan va denunciar que el nombre de mòduls prefabricats s´havia doblat durant el govern del tripartit en relació amb l´última etapa de CiU.

Retallades per concretar

Un nombre no determinat d'escoles a Catalunya té aules prefabricades en part o en la seva totalitat, ja siguin de nova creació o per no haver-se realitzat les obres necessàries en els centres, una circumstància que ha ocasionat nombroses protestes dels pares d'alumnes els últims anys. La permanència dels barracons és una de les retallades que es concretaran de forma definitiva quan s'estableixi la rebaixa del pressupost que establirà el Govern català, i que en el cas d'Ensenyament la consellera no ha avançat, malgrat que ha assegurat que ja ha parlat amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, sobre aquest tema.

Rigau va rebutjar, d'altra banda, que el criteri introduït pel Govern en la preinscripció d'atorgar cinc punts en cas d'empat als alumnes amb algun progenitor que hagi estudiat al centre escolar escollit en primera opció sigui discriminatori o faciliti la segregació. Per contra, segons el seu parer, és el criteri de la zona geogràfica més pròxima al domicili familiar, que atorga 30 punts a l'hora de la preinscripció, fet que condiciona quina escola poden escollir els pares. La implantació del nou criteri de desempat per als alumnes que hagin tingut el pare, la mare o un germà escolaritzat al centre on es presenta la sol·licitud ha creat polèmica als últims dies en part de la comunitat educativa, i la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac) ja ha anunciat la presentació d'un recurs davant els tribunals.

Només 888 places escolars més per a Girona

El Departament d´Ensenyament de la Generalitat ofereix 110.941 places escolars noves a les comarques de Girona per al curs 2011-2012, a l´etapa obligatòria; només 888 més de les que va oferir per al curs actual, quan en va oferir 110.053. Per nivells educatius, a infantil l´oferta es concreta en 28.382 llocs, a primària en 51.777 i a Educació Secundària Obligatòria (ESO) en 30.782.

Més d´1 milió a tot Catalunya

L'oferta global del Departament d'Ensenyament per al pròxim curs serà de 1.044.509 places escolars a tot Catalunya, 12.127 més que el passat 2010-2011, sent l'etapa d'educació primària la que més augmenta, amb 484.968 places en total, per qüestions de creixement demogràfic –va precisar.

El segon cicle d'educació infantil (3-6 anys) oferirà 261.241 places, 87,353 de les quals són per a P-3, és a dir, els alumnes que inicien la seva vida escolar amb tres anys. A l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) hi ha una oferta per al pròxim curs de 298.300 places, de les quals 76.227 són del primer curs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook