09 de juny de 2011
09.06.2011

La tisorada al Trueta

Accions per impedir l'entrada d'alts càrrecs a l'hospital

09.06.2011 | 11:52
Accions per impedir l'entrada d'alts càrrecs a l'hospital

Uns 200 treballadors recullen mesures de pressió «contundents» per evitar les retallades anunciades

Els empleats sanitaris de l´hospital Trueta tenen previst portar a terme mesures per evitar la posada en marxa de les retallades anunciades, i l´objectiu és que aquestes siguin «contundents». En una assemblea que va congregar una centena de treballadors al vestíbul de l´hospital, els representants de tres seccions sindicals van recollir un seguit de propostes que es decidiran el proper dimarts. Una d´elles consisteix a obstaculitzar l´entrada dels directius del centre al Pavelló de Govern de l´Hospital perquè no puguin anar a treballar.

Del que es tracata, segons va explicar la presidenta de la Junta de Personal, M. Àngels Rodríguez (CCOO), és que es «valori l'assistència directa» que el personal de base dóna als pacients, que són els qui «sustenen la sanitat pública». En aquest sentit, va afegir que «els directius poden estar tot un dia sense venir, que l'activitat de l'hospital no es paralitza».

Entre les altres propostes que ahir es van posar sobre la taula hi ha la d'endarrerir mitja hora la jornada laboral, tallar l'entrada del pàrquing dels treballadors o fer una vaga encoberta. Rodríguez assenyala que ara s'han de «madurar» i estudiar la seva posada en marxa, però assegura que seran «contundents» perquè consideren que la direcció continua mostrant-se més «preocupada» pels directius que no pas pels treballadors. En aquest sentit, Rodríguez es va referir a la polèmica que hi està havent amb la plaça de director clínic de Medicina Interna, un càrrec que, segons CCOO «és vergonyós que per deu pacients, el coordinador de coordinadors hagi de fer assistència cobrant entre 5.000 i 6.000 euros». En aquest sentit, la direcció del centre va destacar el dimecres a aquest diari la importància d´aquest càrrec «que no només farà tasques de gestió sinó també d´assistència». Les mesures se sotmetran a votació dimarts vinent a l´hospital.


La patronal es posiciona en contra de l´activitat privada en centres públics


L'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), patronal de la sanitat privada catalana que agrupa 135 centres, es va pronunciar ahir contra que els hospitals de l'Institut Català de la Salut puguin realitzar activitats privades en les seves instal·lacions.

Per a l'ACES, la modificació de l'actual legislació prevista en l'anomenada llei òmnibus autoritzarà «els centres i serveis de l'ICS a realitzar activitat privada en les seves instal·lacions», una proposta que considera «totalment inoportuna en els moments de crisi que travessa el sector en el qual diverses entitats privades tenen greus problemes de viabilitat».

Dues categories

La patronal privada sanitària ha considerat que «si per fer front a les retallades de la sanitat pública se li ofereix en compensació realitzar activitat privada «seran els professionals de la privada, més de 25.000, els que veuran amenaçats els seus llocs de treball.

Aquest avantprojecte de llei suposa per a l'ACES la creació de dues categories de pacients, «els que paguin i els que no paguen», amb la creació de «dues llistes d'espera a dues velocitats». El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, es va mostrar comprensiu ahir per l'«alarma lògica» generada en el sector privat davant d´aquest tema, tot i que va fer una crida a la calma.

En aquest sentit, el titular de Salut va remarcar que «en cap moment el sector públic farà activitat privada si això suposa trencar amb el criteri d'equitat o competència deslleial», és a dir, amb preus més baixos. Per tant, va assegurar que «el sector públic farà activitat privada, si compleix amb els requisits», i va demanar calma perquè amb la llei òmnibus només s´elevarà a rang de normativa una activitat que ja ve fent sense ella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema