25 de gener de 2013
25.01.2013

40 Años
40 Años

La xarxa, relacionada amb «organitzacions criminals»

El responsable de la branca espanyola, Andrei Petrov, estava ben posicionat socialment i inclús finançava clubs esportius de la zona

26.01.2013 | 08:43
La xarxa, relacionada amb «organitzacions criminals»

El cop de la Guàrdia Civil contra la màfia a Lloret de Mar ha destapat un entramat ubicat a Lloret de Mar però ben connectat amb importants organitzacions criminals de Rússia. El responsable de la branca espanyola, Andrei Petrov, havia penetrat dins el teixit social i econòmic de la zona, a través d'empreses ben posicionades que servirien per blanquejar diners que extreien de paradisos fiscals, finançant inclús clubs esportius. Se'ls imputen delictes contra l'hisenda pública, falsetat documental i blanqueig de capitals. En el comunicat de la Guàrdia Civil també s'afirma que existeixen indicis que relacionen aquestes empreses amb Semion Mogilevich, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI.

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones a Lloret de Mar per la seva vinculació amb una xarxa criminal dedicada a blanquejar fons procedents principalment de Rússia. Uns diners que procedirien d'importants organitzacions criminals. Aquesta màfia hauria blanquejat més de 56 milions d'euros en els darrers anys. Se'ls imputen delictes contra l'hisenda pública, falsetat documental i blanqueig de capitals.

La xarxa treia els diners de Rússia i els ingressava en paradisos fiscals. Des d'aquests bancs portaven després grans sumes a l'estat espanyol. Aquí feien inversions financeres i immobiliàries.

La investigació ha permès identificar els integrants de la trama, ubicada principalment a Lloret de Mar. Es tracta d'una organització amb una clara estructura jeràrquica i que comptava amb un cap que dirigia des de Rússia.

Ajudes a clubs esportius de la zona
El responsable de l'organització a l'estat era un ciutadà rus, Andrei Petrov, que havia creat una sèrie d'empreses que, comptant amb la col·laboració i assessorament de nombroses persones, s'havien infiltrat en el teixit econòmic i social de la zona, realitzant múltiples operacions i, inclús, finançant alguns clubs esportius de la zona.

La Guàrdia Civil ha descobert evidències que la màfia compta amb societats estratègicament situades a països com les Illes Seychelles, Xipre, República Eslovaca i Illes Verges Britàniques, entre d'altres.

També s'han detectat relacions amb grups criminals russos com Solntsevskaya i Solomonskaya. Hi ha indicis que els vincularien amb Semion Mogilevich, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI americà.

L'operació ha estat dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i el jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema