15 de febrer de 2013
15.02.2013

El Consell de la Selva defensa la innocència dels implicats

El vicepresident, Josep Frias, explica que els agents de duanes es van endur informació de diverses empreses

15.02.2013 | 13:54

El Consell Comarcal ha defensat la innocència dels implicats en la trama de suposats suborns a canvi d'adjudicació de serveis públics -batejada com 'Operació Manga'- que ha destapat l'Agència Tributària. El vicepresident, Josep Antoni Frias, ha explicat que desconeixen el perquè del registre i les detencions que s'han fet al consell i ha detallat que els agents de duanes es van endur expedients de contractacions majors i menors de diverses empreses a banda de la consultoria GRS Arc Local, empresa investigada de la trama. Des del consell no han pogut parlar amb el president, Robert Fauria, i desconeixen on es troba. Està previst que declari dissabte a Lugo juntament amb els altres tres detinguts.

Els membres del Consell Comarcal de la Selva continuen sorpresos 24 hores després dels fets. Dijous al matí agents del servei de vigilància duanera es van presentar a les dependències de l'ens, a Santa Coloma de Farners, on van estar requisant informació durant deu hores. L'operació, batejada amb el nom de 'Manga' i que penja de l'operació 'Pokémon' destapada a Galícia, ha acabat amb la detenció del cap de l'àrea de Serveis a la Ciutadania del consell, el president de l'ens i alcalde de Sant Hilari, Robert Fauria, i els responsables de la consultora GRS Arc Local, amb seu a Lloret de Mar, i que prestava serveis al consell des de fa més de 15 anys.

El vicepresident segon del consell i alcalde d'Hostalric, Josep Antoni Frias, ha demanat aquest matí que es respecti la presumpció d'innocència dels detinguts i ha assegurat que encara no saben perquè els agents han registrat el consell ni què hi buscaven. "No sabem detalls, estem a l'espera de les declaracions davant de la jutgessa per saber què passa", ha manifestat Frias.

Segons ha detallat, els agents van requerir informació de diverses empreses. "Demanaven contractes menors i majors d'empreses diverses", ha detallat Frias, que assenyala que el consell té relacions amb "centenars d'empreses" que li presten serveis. Frias també ha remarcat que la informació que van requisar els policies no només fa referència a l'empresa GRS Arc Local -que està essent investigada en el marc de l'operació- sinó que també es van endur expedients d'altres empreses que tenen relació amb el consell.

Frias ha confirmat que l'empresa GRS Arc Local col·labora amb el consell comarcal en la recaptació d'impostos als municipis de la comarca. El vicepresident ha remarcat que l'empresa només fa part del servei però que la gestió de la recaptació recau en personal tècnic de la institució.

El consell comarcal ha emès un comunicat on recorda que els treballadors van col·laborar amb la policia duanera amb tot allò que se'ls va requerir i que així ho continuaran fent si cal "per tal que es pugui aclarir aquesta situació al més aviat possible i poder tornar a la normalitat". Després de la interrupció del dijous, avui l'ens ha tornat a funcionar amb normalitat.

De moment, cap membre de la corporació ha pogut posar-se en contacte amb els detinguts, que tenen previst declarar dissabte davant la jutgessa de Lugo que instrueix el cas. "No sabem res d'ells, ni on estan ni com estan", ha manifestat el vicepresident segon de l'ens. El cas es troba sota secret de sumari.

El consell comarcal de la Selva té entre les seves files un altre polític involucrat en una operació policial. Es tracta de Josep Valls, que fins la setmana passada va ser primer tinent d'alcalde de Lloret de Mar i que la Guàrdia Civil va detenir en el marc de l'operació Clotilde. Després de declarar davant del jutge, va quedar en llibertat provisional a l'espera de judici. Valls ha renunciat temporalment a les seves atribucions al consistori -tot i que manté l'acta de regidor- i al consell comarcal és el responsable d'Hisenda i Personal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook