18 de juliol de 2013
18.07.2013

Les dues noies es troben en «bon estat de salut»

Metges sense fronteres "treballa fermament" perquè el retorn de Montserrat Serra i Blanca Thiebaut sigui el més aviat possible

18.07.2013 | 18:35
Les dues noies es troben en «bon estat de salut»

Les dues cooperants de Metges Sense Fronteres (MSF) alliberades després de 21 mesos de captiveri a Somàlia estan "en bon estat de salut i estan a l'espera d'unir-se amb els seus éssers estimats el més aviat possible". Així ho ha manifestat l'ONG ha través d'un comunicat aquest dijous a la tarda, en què s'explica també que un equip de MSF està oferint tot el suport necessari a la palafrugellenca Montserrat Serra -coneguda pel nom de Mone- i la madrilenya Blanca Thiebaut. A més, l'entitat "treballa fermament perquè el retorn de les cooperants a les seves llars es produeixi el més aviat possible".

MSF ha reiterat la seva crida als mitjans de comunicació i l'opinió pública perquè respectin la privacitat de les cooperants "durant aquest procés d'adaptació a la vida en llibertat" i agraeix l'esforç de tots els implicats en l'alliberament.

En el comunicat, l'organització medicohumanitària condemna "enèrgicament els atacs contra aquestes treballadores humanitàries que donen assistència a la població somali més vulnerable que fugen de la fam i la guerra".

Serra i Thiebaut van ser segrestades el 13 d'octubre del 2011 al camp de refugiats d'Ifo 2 a Dadaab, Kènia. Seguidament, van ser traslladades a Somàlia, on han estat retingudes durant 21 mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema