01 de febrer de 2014
01.02.2014

La pesca i el turisme, en risc

01.02.2014 | 07:49

La plataforma Aturem les prospeccions a la costa catalana ha demanat "la paralització immediata de tots els projectes d'hidrocarburs que amenacen els importants ecosistemes naturals del Mediterrani". Però la seva alerta no es refereix únicament als valors naturals d'aquesta àrea, sinó que també apunta cap a l'economia i adverteix que les prospeccions "tindrien greus afectacions sobre activitats econòmiques com la pesca i el turisme". En les al·legacions que s'han presentat al Ministeri d'Indústria, els grups ecologistes remarquen que la zona afectada "té el turisme i la pesca com a principals sectors econòmics", els quals sortirien perjudicats tant de les prospeccions marines prèvies com de la possible extracció d'hidrocarburs.

El principal argument legal de la plataforma d'entitats ecologistes és que cap dels projectes presentats, i tampoc aquest últim, compleixen les normatives espanyoles i europees de protecció del medi marí. El mateix col·lectiu assegura que els sondejos que s'han proposat incompleixen la Llei estatal d'hidrocarburs perquè superen la superfície màxima autoritzada.

Més enllà de les qüestions legals, Aturem les prospeccions a la costa catalana afirma que si els treballs s'arribessin a executar "tindrien greus afectacions sobre la fauna i la flora marina"; un fet que afegiria als esmentats impactes negatius sobre els negocis pesquer i turístic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema