01 de abril de 2014
01.04.2014

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Ignasi Belda, Premi Fundació Príncep de Girona d'Empresa

És un jove emprenedor que ha iniciat una trajectòria professional amb vocació internacional en l'àmbit biosanitari

01.04.2014 | 16:06
Ignasi Belda

L'alcoià Ignasi Belda ha estat proclamat avui guanyador del Premi Fundació Príncep de Girona en la categoria d'Empresa, com jove emprenedor de sòlida preparació acadèmica que ha iniciat una trajectòria professional amb vocació internacional en l'àmbit biosanitari i tecnològic.

Belda, que ha assistit a l'anunci oficial en la Cambra de Comerç de la capital gironina, és enginyer informàtic per la Universitat Ramon Llull i doctor en intel·ligència artificial aplicada al disseny de fàrmacs per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El premiat, que va néixer el 1979, va realitzar la seva tesi doctoral a l'Institut d'Investigació Biomèdica de la Universitat d'Illinois als Estats Units i en la multinacional angle-sueca AstraZeneca.

El 2007, Ignasi Belda va fundar Intelligent Pharma, dos anys més tard va crear SOM Biotech i un després BioCloud Research per donar el salt als EUA el 2011 amb una filial de la primera d'aquestes companyies.

Actualment, totes aquestes empreses generen prop de trenta llocs de treball altament qualificat i han guanyat una desena de premis com a exemple emprenedor i d'innovació.

Els premis de la Fundació Príncep de Girona es dirigeixen a joves d'entre 16 i 35 anys i promouen la investigació, creativitat, solidaritat i el desenvolupament del talent.

El guardó està dotat amb 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz, que es lliuren en el marc del Fòrum Impulsa, que tindrà lloc el pròxim juny en la capital gironina, presidit pels Prínceps d'Astúries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook