14 de setembre de 2015
14.09.2015

Bruguera proposa "un pla de xoc" per desencallar la construcció de noves escoles

El cap de llista contraposa el seu projecte amb el de Catalunya Sí Que Es Pot

14.09.2015 | 13:50

El cap de llista del PSC a Girona, Rafel Bruguera, proposa un "pla de xoc" per desencallar la construcció de noves escoles a comarques gironines. "D'ençà del 2010, només s'han inaugurat aquelles on ja hi havia obra començada, però no se n'han fetes més", ha dit Bruguera. Coincidint amb l'inici del curs, el número 1 ha desgranat quines propostes presenta el PSC en matèria d'educació. Entre aquestes, recuperar el menjador escolar gratuït, abaixar la ràtio d'alumnes per professor que ha augmentat "dràsticament" els darrers anys o impedir que amb diners públics se subvencionin centres privats que "segreguen l'alumnat per sexe". Bruguera ha esgrimit també un decàleg de raons per votar al PSC el 27-S.

Aprofitant que aquest dilluns comença la tornada a l'escola, els socialistes gironins han presentat quines són les propostes que defensa el partit en matèria d'ensenyament a les comarques gironines. El cap de llista, Rafel Bruguera, ha criticat que el Govern ha donat "molt poca prioritat" a l'educació i s'ha remès a les dades per exemplificar-ho.

"En els cinc darrers anys, a Catalunya hi ha 30.000 alumnes més però 1.500 mestres menys; aquestes xifres són prou significatives", ha dit el número 1 dels socialistes. Bruguera també ha lamentat que, durant les dues darreres legislatures, aquelles escoles que s'han inaugurat a la demarcació "són les que tenien obra començada" durant el segon tripartit.

El número 1 per Girona també ha lamentat que "sovint s'acusi el govern de Montilla d'haver deixat un deute de 30.000 MEUR". Però ha precisat que aquest deute va ser en equipaments i infraestructures (entre els quals, escoles) i que, durant les dues legislatures de CiU, "s'ha doblat fins a situar-se en 60.000 MEUR sense que s'hagi fet cap centre escolar nou".

Davant aquesta situació, els socialistes gironines proposen "un pla de xoc" en ensenyament, que es basa en tres eixos. "El primer, la defensa de l'escola pública; el segon, desencallar la construcció de nous centres, i el tercer, recuperar la ràtio d'alumnes per professor que en els darrers anys s'ha incrementat dràsticament", ha indicat Rafel Bruguera.

En ensenyament, el PSC porta al seu programa contractar més mestres, impedir que amb diners públics "se subvencionin escoles privades que segreguen l'alumnat segons el sexe" i recuperar el menjador escolar gratuït. "Considerem indignant que la Generalitat l'hagi suprimit i ja no garanteixi un àpat al dia a tots els alumnes, quan a les comarques gironines hi ha més d'11.500 infants en risc de malnutrició", ha assegurat Bruguera.

Decàleg per votar el PSC

El número 1 de la llista per Girona també ha esgrimit aquest dilluns un decàleg de raons "per votar socialista" el proper 27-S. Entre aquestes, Rafel Bruguera hi situa que no es poden acceptar més retallades en prestacions socials "mentre CiU i ERC han abaixat els impostos als més risc"; que la reducció de places hospitalàries i el tancament de llits és "indignant"; que cal lluitar per "solucionar el drama de les 5.600 famílies gironines que es troben en risc de pobresa i exclusió social" o perquè "si guanyen aquells qui volen la independència, ens poden fer sortir d'Espanya i d'Europa".

Bruguera també ha aprofitat per contraposar el programa del PSC amb el que defensa la coalició d'esquerres de Catalunya Sí Que Es Pot. Per al cap de llista dels socialistes, és cert que tenen molts punts d'entesa i coincidència, però n'hi ha un que difereix radicalment. "Ells han pervertit el dret a decidir, i quan en parlen es refereixen a la independència; nosaltres, per contra, també volem que els catalans puguin decidir quin és l'encaix que volen dins d'Estat", ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook