08 de desembre de 2015
08.12.2015

Xuclà: "El gruix del catalanisme fa el pas cap al sobiranisme"

Ho ha dit després de fer-se una foto al pont de Pedra amb exparlamentaris socialistes, socialcristians i convergents

08.12.2015 | 18:28
Xuclà: "El gruix del catalanisme fa el pas cap al sobiranisme"

El cap de llista de Democràcia i Llibertat per Girona per a les eleccions generals, Jordi Xuclà, ha assegurat aquest dimarts que "el gruix del catalanisme polític d'ahir i d'avui ha fet el pas cap al sobiranisme". El cap de llista ho ha dit després de fer-se una foto al pont de Pedra amb exparlamentaris socialistes, socialcristians i convergents que han volgut recolzar explícitament la seva candidatura. "Són polítics clau en la història de Catalunya que sumen les seves veus a favor de la plena sobirania del país", ha subratllat Xuclà. I hi ha afegit: "Demostren que el sobiranisme no és una idea eixelebrada d'una nova generació, sinó una continuació d'una reivindicació històrica per a la qual s'ha lluitat durant molts anys".

Foto de suport a la candidatura de Democràcia i Llibertat a Girona. La llista encapçalada per Jordi Xuclà ha rebut aquest dimarts el recolzament d'exsenadors i exdiputats gironins alguns, històrics- de diverses formacions. "És un acte emblemàtic, emotiu i d'una gran transcendència social i política", l'ha definit el mateix cap de llista al Congrés.

Entre d'altres, a la fotografia hi han pres part l'expresident del Parlament Joan Rigol; l'exconseller i exvicesecretari del PSC-Reagrupament, Joaquim Ferrer; l'exdiputat del PSC-Reagrupament Joan Paredes (que va ser cap de llista del Pacte Democràtic del 1977 a Girona); els exsenadors Joaquim Vidal, Narcís Oliveras, David Marca, Salvador Servià i Rosa Núria Aleixandre, i els exdiputats Josep Arnau, Josep Oriol Suñer i Maria Gracia Bosch (també exregidora a l'Ajuntament de Girona).

"Són polítics clau a la història de Catalunya que sumen les seves veus a favor de la plena sobirania del país", ha destacat Xuclà. Cosa que demostra, per al candidat de Democràcia i Llibertat, que "el gruix del catalanisme gironí d'ahir i d'avui ha fet el pas cap al sobiranisme". "Els meus mestres polítics" "Amb un punt d'emoció afronto aquest acte perquè conec personalment tots aquells qui ens donen suport i a alguns els considero els meus mestres polítics", ha subratllat Jordi Xuclà.

"En aquesta avinguda central sumem forces cap a la plena sobirania", hi ha afegit el cap de llista per Girona al Congrés. Xuclà ha volgut recordar també l'esperit del Pacte Democràtic del 1977 dient que, avui com aleshores, "ens reunim persones de procedència ideològica diversa que volem que Catalunya celebri un referèndum d'autodeterminació per donar una sortida política a la situació actual d'agressions continuades per part de l'estat espanyol".

Durant el parlament, Xuclà també ha volgut remarcar que el sobiranisme és un objectiu comú i transversal, al qual cada vegada s'hi suma més gent. "El sobiranisme no és una idea eixelebrada d'una nova generació, sinó una continuació d'una reivindicació històrica per a la qual moltes persones han lluitat durant molts anys", ha recordat.Per la seva banda, l'expresident del Parlament Joan Rigol ha insistit que "la independència ha de ser un mitjà perquè Catalunya tingui una societat millor". "Si volem la dignitat per a Catalunya hem d'aconseguir un bon resultat el 20-D", ha afirmat. Per últim, l'exvicesecretari general del PSC-Reagrupament Joaquim Ferrer ha destacat la "transcendència" de l'acte i ha animat a continuar el camí cap "a la plena sobirania catalana".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook