19 de gener de 2016
19.01.2016

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Un alumne del Bell-lloc s'erigeix com el millor orador en un debat

El despatx d'advocats convoca un premi sobre dret i societat per a estudiants d'ESO

19.01.2016 | 20:11
Un alumne del Bell-lloc s´erigeix com el millor orador en un debat

L´alumne del col·legi Bell-lloc del Pla Ignasi Torrent Font va guanyar, dissabte, el premi al millor orador en una competició entre estudiants de Secundària Obligatòria que organitza el despatx d´advocats Roca Junyent.

La prova va consistir en un debat entre dos equips de 4 alumnes matriculats als centres educatius que, al juny, van guanyar un concurs convocat també per Roca Junyent. Aquest dissabte, el debat es va realitzar a les oficines del despatx a Barcelona i va enfrontar estudiants del Bell-lloc i de l´escola barcelonina Ramon Fuster.

«Dret a l´honor i la intimitat: Xarxes socials i entorn escolar» va ser el tema de discussió plantejat. Per preparar la competició, els joves van participar en tres sessions assistides per advocats de Roca Junyent. Després, es va donar pas al debat pròpiament dit, en el qual cada equip va defensar davant un tribunal professional la seva postura a favor o en contra –assignada per sorteig– del tema fixat.

Tot coincidint amb el 18è aniversari del despatx, l´any 2014, Roca Junyent va crear un Programa de Responsabilitat Social de l´Advocacia adreçat a estudiants de 3r i 4t curs d´ESO, amb l´objectiu de conscienciar-los de la seva condició de ciutadans i de fomentar entre els joves el coneixement del valor cívic de les lleis i les normes, així com la importància del seu compliment. A través d´aquest programa, Roca Junyent vol que l´alumne es qüestioni per què existeixen les lleis, per què s´han de respectar i quins beneficis comporta fer-ho –tant pel que fa a ells mateixos com per a la convivència.

En la segona edició del programa, s´ha passat de deu escoles participants el 2014 a 19 el 2015; de 22 sessions formatives a 53; de mobilitzar 56 professionals del despatx, a través de les seves oficines de Barcelona, Madrid i Girona, a 102; i de rebre 16 treballs a 25.

Pel que fa a la participació gironina, a l´estrena del Programa de Responsabilitat Social de l´Advocacia Roca Junyent s´hi van presentar les escoles Bambini-Montjuïc i Bell-lloc i l´institut Montilivi, de Girona. Tots ells han repetit en la segona edició del projecte.

El II Premi Dret & Societat de Roca Junyent el van guanyar els alumnes del Bell-lloc Oriol Puignau, Ignasi Torrent, Carles Herreros i Àlex Gonzàlez –amb Xavier Correa de tutor– amb el treball titulat «¿Derecho a la vivienda?». El certamen atorga un segon i un tercer premi, que van ser per a l´Escola Ramon Fuster de Barcelona i per al Col·legi Mater Salvatoris de Lleida, respectivament. Bell-lloc i Ramon Fuster es van enfrontar dissabte en el debat, que el centre barceloní va guanyar en les categories de millor equip i millor argument.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook