06 de febrer de 2016
06.02.2016

ASSETJAMENT ESCOLAR

L'acusat d'abusos a menors als Maristes de Barcelona viu a un poble de Girona

La justícia investiga per què les denúncies contra el docent per abusos sexuals no van prosperar i ell creia que se sabria abans

06.02.2016 | 13:45

L´exprofessor de l´escola Maristes de Sants-les Corts, Joaquín Benítez, va confirmar ahir que està citat pel jutge per declarar per un presumpte cas d´abús de menors. En una conversa que recull El Periódico, l´exprofessor d´Educació Física va dir: «vaig pensar que tot això se sabria abans, que no trigarien tant» en rebre els periodistes al lloc on viu ara, un petit poble de Girona que no va voler revelar, amb el seu germà bessó disminuït psíquic.

Benítez va admetre totes les acusacions i va reconèixer que ho va fer «per debilitat. Sé que està malament, només espero poder demanar perdó a aquells nois». El diari barceloní recull que, segons l´exprofessor, la seva confessió a la fe mormònica és la que li dóna «força» per encarar el més que probable procés judicial. «En aquests anys he passat comptes amb Déu, m´he netejat davant d´ell, que és el que importa, i ara sé que he de fer-ho davant la gent».

En aquesta línia, Benítez va confirmar que «aquest cap de setmana aniré a fer la declaració oficial davant del jutge, que ja m´ha citat, i després tinc previst desaparèixer per protegir el meu germà».

L´exprofessor va confessar que la seva «feblesa» el va portar a cometre els assetjaments, després de reconèixer que, durant anys, va amagar la seva condició d´homosexual. «No és excusa, però vaig ser educat en el catolicisme més estricte, intern durant 16 anys en un col·legi amb altres nois de la meva edat i més grans que jo amb els quals vaig tenir els primers contactes».

El Síndic intervé
El jutjat d'Instrucció número 6 de Barcelona, el Consorci d'Educació i el Síndic de Greuges van obrir investigacions per saber per què almenys quatre alumnes del col·legi dels Maristes de les Corts van patir abusos per part de Benítez i aquestes instàncies ho desconeixien. El pare d'un exalumne del col·legi dels Maristes del districte de les Corts, de Barcelona, va denunciar aquesta setmana els abusos sexuals que va patir el seu fill per part d'un professor de gimnàstica d'aquest centre durant més de dos anys i que ja havia estat denunciat el 2011 per una situació similar. Segons el pare, el despatx, el docent practicava els abusos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema