17 de juny de 2016
17.06.2016

Jordà (ERC): "El corredor mediterrani serà un dels eixos de l'economia de la República catalana"

Un altre dels eixos "també passarà per no posar traves al principal motor econòmic les nostre país, les pimes"

17.06.2016 | 18:45

La cap de llista d'ERC al Congrés per Girona, Teresa Jordà, ha subratllat que "la política econòmica de la República catalana no es basarà en els interessos de les grans empreses i les que viuen del BOE". Els republicans ja han passat pàgina amb l'Estat i, per això, la cap de llista ha volgut insistir que l'economia de la Catalunya independent, entre d'altres mesures, "tindrà com un dels eixos principals l'aposta per infraestructures com el corredor mediterrani". Teresa Jordà, que aquest divendres ha fet campanya a Salt  ha desgranat algunes propostes per impulsar l'economia catalana. Entre aquestes, exempcions fiscals per a projectes de reinversió de les petites i mitjanes empreses (pimes) o la creació d'un Banc públic d'inversions per reindustrialitzar el país.

Teresa Jordà ha volgut centrar el seu missatge electoral en explicar com serà l'economia productiva de la Catalunya independent. Al costat de l'aposta pel corredor mediterrani, la candidata ha afegit que un altre dels eixos "també passarà per no posar traves al principal motor econòmic les nostre país, les pimes".

I tirant de percentatges, la cap de llista ha recordat que les petites i mitjanes empreses "representen més del 90% de l'estructura productiva catalana i generen un 70% de l'ocupació".

Entre les mesures econòmiques que ha desgranat, Teresa Jordà ha posat l'accent en l'establiment d'exempcions fiscals per a la reinversió de les pimes, la creació d'un fons per a la innovació empresarial o el naixement d'un Banc públic d'inversions per reindustrialitzar el país. "Volem concebre projectes territorials estratègics i infraestructures útils per al teixit econòmic", ha indicat.

El salari mínim, per sobre dels 1.000 euros
El número 2 d'ERC per Girona, Joan Olòriz, ha afegit que l'aposta per l'economia productiva dels republicans és diametralment oposada a la que ha impulsat l'estat espanyol. "Anirà acompanyada per mesures que no tindran un altre objectiu que lluitar contra la precarietat laboral a la qual ens han abocat les reformes del PP i Zapatero", ha afirmat. Olòriz també ha concretat una altra de les mesures del programa d'ERC. "El salari mínim interprofessional que es percebi a la República catalana no serà inferior als 1.000 euros", ha dit.

D'altra banda, l'alcalde de Salt i número 6 de la llista, Jordi Viñas, ha insistit en l'aposta per a les pimes i el comerç de proximitat que fa ERC. "A nivell municipal i nacional treballem en aquesta línia, la de suport als emprenedors", ha indicat. I aquí, ha posat com a exemple dues iniciatives que s'han engegat a Salt. La primera és el viver d'empreses i la segona el naixement "d'una start-up gastronòmica al mercat, que ha permès donar una empenta inicial als emprenedors que decideixen impulsar in projecte i necessiten el màxim suport i assessorament".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook