30 de agost de 2016
30.08.2016

Diari de Girona

Funeral pels boscos que matarà la C-32

La plataforma Aturem la C-32 convoca un enterrament simbòlic per la 'falta d'interès polític' en la conservació de les masses forestals, la mobilitat a la zona i la dignitat democràtica

30.08.2016 | 15:28
Imatge de Sant Pere del Bosc després de l'incendi d'aquest estiu.

La plataforma Aturem la C-32, que agrupa diverses entitats ecologistes de Blanes i Lloret contràries a l'ampliació d'aquesta autopista, organitzarà el pròxim 3 de setembre a Lloret de Mar un funeral simbòlic per representar el que consideren una 'falta d'interès polític' per 'salvar el bosc, la mobilitat a la zona i la dignitat democràtica'.

És per això que han convocat una marxa fúnebre que començarà davant de la biblioteca municipal i que requerirà als participants vestir de negre. Durant l'acció també s'explicaran els motius pels quals la setmana que ve presentaran un recurs contra el projecte de traçat que el Departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar definitivament a finals de juliol. Un dels seus portaveus, Jordi Gaitan, explica que han 'enterrat' qualsevol possibilitat d'acord amb els polítics alhora que lamenten haver d'arribar als jutjats. Volen que el jutge ordeni una suspensió cautelar per evitar que les obres comencin aquesta tardor tal com preveu el Govern.

'No hi ha hagut cap interès polític per arribar a un acord sobre aquest tema', assegura Jordi Gaitan, que és un dels portaveus de la plataforma Aturem la C-32. Aquest dissabte volen expressar precisament el que consideren una "falta d'interès" per part de la classe política en la conservació dels boscos que hi ha a la zona i que quedarà afectada per les obres. Els incendis forestals que hi ha hagut aquest estiu a la zona ho han acabat de demostrar, segons denuncia la plataforma, que lamenta que no s'hagin donat explicacions sobre les causes dels focs, fent que això hagi avivat encara més els rumors sobre la coincidència de la zona afectada amb la futura infraestructura.

'S'han apagat però ningú ha reclamat responsabilitats ni explica què ha passat', afegeix Gaitan. Durant l'enterrament simbòlic d'aquest dissabte també es parlarà del recurs que la plataforma té previst presentar la setmana vinent contra el projecte de traçat que el Govern va aprovar definitivament el 27 de juliol. Segons Gaitan, explicaran que 'enterren' qualsevol possible acord amb els polítics i que 'gairebé els han obligat' a tirar per aquesta via tot i no 'tenir-ne cap ganes'.

I és que asseguren que és l'única opció que els queda per evitar que el perllongament sigui una realitat. Confien que el jutge ordeni una suspensió cautelar per impedir que les obres puguin començar aquesta tardor. 'Entenem que el que no es pot fer és atendre aquesta reclamació i permetre que comencin les obres perquè, suposant que ens donen la raó, el bosc ja estaria perdut', conclou un dels portaveus de la plataforma.

De moment compten amb el suport d'onze entitats que s'han adherit al recurs, entre els quals hi ha associacions de veïns, partits polítics i hotels de la zona. Continuen oberts a seguir rebent suports mentre el recurs vagi fent el seu curs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook