14 de setembre de 2016
14.09.2016

La Policia deté a Manresa un home per difondre el gihadisme a Internet

El detingut, de nacionalitat marroquina, està, presumptament, implicat en una intensa activitat de difusió virtual de l'ideari gihadista

14.09.2016 | 08:15
La Policia deté a Manresa un home per difondre el gihadisme a Internet

La Policia Nacional ha detingut a Manresa a un marroquí per la seva implicació en una "intensa activitat de difusió virtual de l'ideari gihadista". El Ministeri d'Interior ha informat en una nota que l'operació s'ha desenvolupat sota la direcció i supervisió del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, en coordinació amb la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

L'operació suposa, segons Interior, la "desactivació d'una clara amenaça per a la seguretat nacional", en servir el detingut de nombroses plataformes virtuals per a "desenvolupar una constant i creixent tasca de difusió del missatge doctrinal i de l'estratègia de radicalització pròpia de grups terroristes gihadistes, concretament, del DAESH ".

La investigació, afegeix la nota oficial, "ha permès aportar altres elements que evidencien la perillositat del detingut, en concret, el seu caràcter inestable i violent que, en els últims mesos, va propiciar un increment en el seu compromís gihadista així com els contactes que mantenia amb un retornat de la zona de conflicte sirià-iraquiana amb el qual, a través de xarxes socials, sol·licitava habitualment consell i conformitat de les seves activitats".

L'operació continua oberta i ha permès la desarticulació d'una plataforma virtual "summament activa en la propagació del missatge gihadista", que Interior considera que és una "avantsala de tot tipus de processos de radicalització, captació i activitat terrorista".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook