20 de setembre de 2016
20.09.2016

Els aspirants a presidir l'Audiència de Girona garanteixen "imparcialitat'

Hugo Novales, Fernando Lacaba i Adolfo Jesús García Morales ha exposat avui els seus programes

20.09.2016 | 18:15

Dos dels candidats a la presidència de l'Audiència de Girona, el titular del jutjat Mercantil 1, Hugo Novales, i el candidat a la reelecció, Fernando Lacaba, han posat aquest dimarts sobre la taula de la sala Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el context polític de Catalunya per defensar les seves propostes. Lacaba ha destacat el seu bagatge de 15 anys al capdavant de l'organisme per afrontar amb garanties 'la difícil situació política en què es troben la demarcació de Girona i la comunitat autònoma'. Per la seva banda, Novales ha garantit que donarà sortida a tots els conflictes judicials que es plantegin 'aplicant la llei amb rigor i imparcialitat'. A banda de Novales i Lacaba, el president de la secció 4a de l'Audiència de Girona, Adolfo Jesús García Morales, també ha sol·licitat la confiança del CGPJ com a candidat a la presidència però amb un discurs més tècnic.

Hugo Novales, Fernando Lacaba i Adolfo Jesús García Morales ha exposat aquest dimarts els seus programes davant la sala Permanent del Consell General del Poder Judicial com a candidats a la presidència de l'Audiència de Girona. Han estat intervencions d'uns 15 minuts on els tres magistrats han exposat per separat les mancances i les fortaleses del sistema judicial a la demarcació i les seves propostes per fer una justícia més eficient.El primer a intervenir ha estat el president de la secció quarta de l'Audiència de Girona que ha explicat que el seu objectiu per als pròxims cinc anys passa per incrementar la confiança de la ciutadania a partir de 'resolucions més ràpides i serioses'.

L'exposició de García Morales ha estat la més tècnica de les tres i, entre d'altre coses, ha destacat la necessitat de millorar la comunicació amb les institucions judicials exteriors per garantir la cobertura judicial al gruix de població estrangera.Així mateix, ha denunciat la forta 'mobilitat' dels treballadors judicials a la demarcació assegurant que aquesta situació genera molta 'inestabilitat' a l'administració. En matèria d'infraestructures, Adolfo Jesús García Morales ha assegurat que són bones però ha assenyalat que cal fer reformes en alguns edificis com els jutjats de Santa Coloma de Farners.

El segon a intervenir ha estat el candidat a la reelecció, Fernando Lacaba, que ha presentat un projecte continuista basat en el seu bagatge al capdavant d'aquesta instància judicial. 'El meu objectiu és seguir treballant de forma compromesa per tal que la justícia sigui més transparent, eficaç, comprensible i pròxima', ha apuntat Lacaba, per afegir que cal que 'els ciutadans confiïn més en el poder judicial'.Durant la seva intervenció, ha destacat l'experiència professional i personal acumulada al llarg dels seus tres mandats per afrontar 'la difícil situació política en què es troba immersa la demarcació de Girona i la comunitat autònoma'.

Segons Fernando Lacaba, aquesta trajectòria suposa 'un impuls per seguir mantenint la vigència del principi de legalitat constitucional i ordinària en col·laboració amb l'actual sala de Govern'.La última de les intervencions dels candidats a la presidència de l'Audiència de Girona ha anat a càrrec del titular del jutjat Mercantil 1 de Girona, Hugo Novales, que ha apuntat a la necessitat de potenciar la transparència i la integració ciutadana a l'administració de justícia. 'La informació als ciutadans és deficient i insuficient i podem fer que aquests interactuïn més amb l'administració per rebre informació complementària', ha assegurat.Finalment i per cloure la seva exposició davant els membres de la sala Permanent del Consell General del Poder Judicial, Novales ha fet referència al context sociopolític de la demarcació de Girona i Catalunya.

En aquest sentit, el titular del jutjat Mercantil 1 ha apel·lat a la independència del poder judicial i ha garantit que la seva candidatura donarà sortida 'a tots els conflictes jurisdiccionals que es plantegin'. 'Ho farem sense cap tipus de tendenciositat ni d'animositat, aplicant la llei amb rigor però amb objectiva imparcialitat', ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema