21 de setembre de 2016
21.09.2016

Girona rep el fons Francina Boris

Inclou textos periodístics, guions de ràdio, documents sardanístics, correspondència, fotografies i discos

21.09.2016 | 19:27
Francina Boris, en una imatge d´arxiu

L'Ajuntament de Girona ha rebut avui el fons documental de la periodista Francina Boris, que inclou textos i retalls periodístics, guions de ràdio, documents relacionats amb el món de la sardana, correspondència (incloses 96 postals d'oients), fotografies i fins a 61 discos, entre altres.

Boris, traspassada el 2013 a l'edat de 98 anys, va ser una de les veus femenines pioneres a la ràdio i una ferma defensora de la ràdio en català durant la dictadura franquista. Va desenvolupar la major part de la seva carrera a Ràdio Girona, on va ser locutora durant 70 anys. A més, va ser una apassionada del món sardanístic, tant a nivell professional com personal. Durant catorze anys va escriure a Diari de Girona la columna setmanal Fidels a la Rodona» i va participar en tot tipus d'aplecs.

La donació l'han fet les seves nétes, Laia i Ariadna Vidal, que han destacat que Boris va ser una dona «enèrgica, decidida i valenta», i tot un referent tant per a elles com per al conjunt de la ciutadania. El cap del Servei de Gestió Documental de l'Ajuntament, Joan Boadas, ha destacat el fet que Boris aconseguís convertir-se en una veu de referència a les ones en un moment en què la ràdio encara estava molt masculinitzada, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha agraït a Boris el seu exemple i el seu compromís de país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook