21 de setembre de 2016
21.09.2016

La UdG, al top 100 en recerca

La revista Nature fa entrar la universitat gironina a l'Olimp de la investigació amb un nou índex que avalua l'increment de recerca

21.09.2016 | 14:27

La Universitat de Girona és l´única institució de l´Estat en entrar a l´Olimp de la recerca en aquest nou índex que avalua l´increment de la recerca científica entre els anys 2012 i 2015. Incloent la UdG en aquesta llista, Nature l´assenyala com a institució emergent que podrà tenir un paper determinant davant dels reptes del planeta en el futur.

Nature ha fet públic aquest estiu el rànquing "Rising Stars" pel període de 2012 a 2015 en el qual distribueix, al llarg de 100 posicions, les institucions de recerca que, segons els seus criteris, han emergit amb força en aquests tres anys. La Universitat de Girona és l´única institució de l´Estat en aparèixer al rànquing, en concret, a la posició 84. Per Nature, això significa que la UdG "és una institució emergent que probablement tindrà un paper en el tractament dels reptes més urgents del planeta".

Nature inclou en aquest llistat les institucions que han incrementat el seu índex investigador i, per tant, l´elevada qualitat de les seves publicacions de recerca. Segons els seus càlculs, la millora de la UdG ha estat d´un 307% en el període específic d´1 de juliol de 2015 a 30 de juny de 2016.
Per elaborar aquestes xifres, Nature ha tingut en compte els articles dels investigadors de la UdG en quatre camps: química (24), ciències ambientals i de la terra (2), ciències de la vida (4) i física (1). Nature també ha calculat que les col·laboracions de la UdG s´han efectuat en la majoria dels casos amb institucions internacionals (72.52%) mentre que la resta s´ha fet amb centres de recerca de l´Estat.

El llistat de Nature posa de manifest la importància de Xina com a punt emergent en matèria de recerca ja que les primeres 40 posicions del rànquing estan ocupades per institucions d´aquest país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook