22 de setembre de 2016
22.09.2016

Les televisions del Marina Sand surten a la venda per internet

El sindicat del complex denuncia aquesta situació en la manifestació feta a Lloret per exigir a l´empresari que pagui els sous pendents

23.09.2016 | 00:57
Les televisions del Marina Sand surten a la venda per internet

El president del comitè del Marina Sand, José Luis Sánchez, va denunciar ahir que l´empresari José Luis Velasco, vol «espoliar» l´hotel i ha posat a la venda a internet les televisions –un total de 250 al preu de 31.250 euros– i tot el mobiliari, a través d'una coneguda pàgina de venda de material de segona mà. Sánchez va fer aquesta denúncia durant la manifestació que es va dur a terme ahir a la tarda a Lloret, i a la qual van assistir més de 400 persones, per exigir a l´empresa dels quatre hotels tancats que pagui les nòmines pendents. Els quatre establiments van tancar de manera sobtada a principis de setembre després que es descobrís que tenien multitud d'irregularitats, com la llum punxada o, en un cas, una connexió il·legal del gas. Aquesta situació ha deixat una plantilla de 150 treballadors a l´atur i amb nòmines i d'altres complements pendents de cobrar (els sindicats calculen que, en total, se'ls deuen uns 200.000 euros).
Sánchez va explicar també que va rebre una trucada de l'empresari explicant-li que «estava fent tots els possibles» per pagar les nòmines. Segons la versió de Velasco, està intentant demanar un crèdit al banc posant d´aval uns terrenys que té. Tot i això, segons el president del comitè, el que més preocupa els treballadors és «la incògnita» sobre què passarà la temporada vinent, ja que no saben si els hotels tornaran a obrir o si se'ls vendran. En cas de canviar de mans, l´acord amb l´empresa incloïa la subrogació dels contractes. «Serà un hivern molt dur i complicat», augurava el representant dels treballadors.
Per la seva banda, el secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, va recordar que el desembre passat ja s'havien queixat i manifestat perquè la plantilla del Marina Sand patia impagaments. Tot i això, segons va assegurar, la Generalitat no ha fet cap inspecció a cap dels hotels de la cadena. Compte també va avançar que si els treballadors no cobren a finals de setembre es plantejaran noves mobilitzacions.
També el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, va demanar més implicació al Govern per evitar casos així i va criticar que no es fa prou pressió a través de la Inspecció de Treball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema