28 de setembre de 2016
28.09.2016
MOCIÓ DE CONFIANÇA

Puigdemont comunica JxSí la voluntat de convocar referčndum a la tardor 2017

Puigdemont defensa avui per quč considera seguir sent president i els seus plans cap a la independčncia

28.09.2016 | 18:38
Puigdemont comunica JxSí la voluntat de convocar referčndum a la tardor 2017

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comunicat avui la seva voluntat de convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya a la tardor de 2017, segons han explicat a Efe fonts sobiranistes.

Poc després de les 15.30, mitja hora abans de l'arrencada del debat, els 62 diputats de Junts pel Sí (JxSí) s'han reunit a la Sala 1 del Parlament amb prou feines durant 15 minuts.

En aquest temps, Puigdemont ha tingut temps d'avançar alguns detalls de la proposta de nou full de ruta cap a la independència, que exposarà més en detall en l'hemicicle de la cambra.

Segons fonts presents a la reunió, Puigdemont no ha estat prolífic en detalls, però ha anunciat la seva intenció de convocar per a la tardor de l'any que ve un referèndum.

A les quatre de la tarda, Puigdemont ha iniciat el seu discurs davant l'hemicicle del Parlament, en la primera jornada del debat de la qüestió de confiança, abans que demà els grups parlamentaris es pronunciïn en una votació en la qual el president té a priori garantida la seva victòria, amb el suport dels 62 diputats de Junts pel Sí (JxSí) i els 10 de la CUP.

Prèviament a l'inici del debat, Puigdemont s'ha reunit amb el seu antecessor en el càrrec, Artur Mas, al despatx presidencial al Palau del Parlament, just abans de l'inici del debat de la qüestió de confiança al Parlament.

Mas està seguint el debat des de la tribuna d'invitats, al costat d'altres personalitats com els expresidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook