29 de setembre de 2016
29.09.2016

Lloret de Mar tindrà urgències nocturnes fins a finals d'any

Dulsat deixa clar que es tracta d'una mesura temporal i que caldrà esperar els resultats de l'estudi per saber si es converteix en una opció definitiva

29.09.2016 | 21:29

Lloret de Mar tindrà urgències nocturnes fins a finals d'any. Des de fa 4 anys, el principal CAP del municipi situat al carrer Girona- només obria les 24 hores del dia durant l'estiu i, passat aquest període, tornava a tancar a les nits. Des del municipi, però, exigien que les urgències nocturnes estiguessin disponibles durant tot l'any. De fet, la setmana passada els diferents grups del consistir, amb l'alcalde Jaume Dulsat al capdavant, es van reunir amb el conseller de Salut, Antoni Comín, per fer-li la petició i li van entregar les 8.000 signatures que han recollit els veïns. Aquesta era la segona reunió que mantenien per tractar aquest tema. Durant la trobada, el conseller els va dir que calia estudiar la situació i que es prendria una decisió definitiva al desembre. No obstant això, el departament ha decidit fer un gest amb el municipi i ha permès que el CAP es mantingui obert fins a finals d'any.

Supera els 40.000 habitants empadronats, té una població oscil·lant consolidada al llarg de l'any que està a l'entorn de les 16.000 persones i, a més, acull més d'un milió de turistes anuals.

Una decisió temporal

En la primera trobada amb els grups municipals, Comín havia explicat que estaven elaborant un estudi per reformular tant les urgències com l'atenció continuada a l'atenció primària. Aquest estudi, inicialment, havia d'estar acabat aquest estiu però el conseller va reconèixer que van tard. Aquest document fixarà els criteris i farà decantar la balança sobre les principals inversions que ha de fer el departament. La nova previsió és que estigui enllestit al desembre.No obstant això, durant la trobada de la setmana passada, l'equip de govern (amb el suport de la resta de grups i també dels veïns) va demanar al departament que fes una "excepció" i deixés obert el CAP a les nits mentre es tenen els resultats d'aquest estudi, és a dir, fins a finals d'any. Finalment, el mateix conseller va trucar dimecres a la nit a l'alcalde per comunicar-li que accedien.

Ara bé, Dulsat deixa clar que es tracta d'una mesura temporal i que caldrà esperar els resultats de l'estudi per saber si es converteix en una opció definitiva o, per contra, Salut opta per tenir obert el CAP a les nits durant l'estiu.Lloret li reconeix el "gest" Tanmateix, Dulsat ha fet una valoració positiva i ha reconegut que és "un gest" del departament cap al seu municipi. "Agraïm el gest del conseller perquè creiem que és de justícia", ha valorat. El proper 14 d'octubre, Lloret de Mar és un dels ajuntaments convidats per Salut a assistir a una jornada de participació ciutadana. En aquesta trobada es reuniran diversos consistoris que han fet peticions a Salut i es definiran els criteris que s'usaran a l'hora de prioritzar actuacions. L'alcalde confia que Lloret pot aconseguir el seu objectiu perquè, segons argumenta, aporta dades "objectives" per demostrar que el servei és necessari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook