16 de novembre de 2016
16.11.2016

El mossèn de Bellcaire pot seguir fent missa però no tindrà responsabilitats

El Bisbat de Girona ha aclarit que no li han prohibit oficiar però tindrà "algunes limitacions en l'exercici del ministeri"

16.11.2016 | 19:14

El Bisbat de Girona ha aclarit a través d'un comunicat que el mossèn de Bellcaire d'Empordà (Baix Empordà) que va reconèixer haver abusat d'una nena podrà continuar fent missa però no tindrà responsabilitats dins una parròquia. És a dir, el bisbat assegura que no li han prohibit que celebri "missa públicament" però que, després de la resolució del Vaticà, té algunes "limitacions en l'exercici del misteri".

A la pràctica, això vol dir que, entre d'altres, no pot ser rector, fer catequesi o d'altres activitats pastorals relacionades directament amb una parròquia. Els abusos es van cometre fa 27 anys durant unes colònies però no s'han destapat fins fa pocs mesos.

Llavors, la víctima –una veïna de Bellcaire- tenia 10 anys. Actualment, aquest mossèn està jubilat però, de la mateixa manera que passa amb d'altres capellans en la mateixa situació, el bisbat li pot fer encàrrecs puntuals per celebrar missa a diferents parròquies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Més informació

Enllaços recomanats: Premis cinema