18 de novembre de 2016
18.11.2016

Black Friday i Ciber Monday: Guia per comprar a Girona

Segueix aquests consells per aprofitar els descomptes dels comerços aquests dies

22.11.2016 | 21:26
Black Friday i Ciber Monday: Guia per comprar a Girona

Com retornar un producte comprat per Internet?
El proper 25 de novembre se celebra el Black Friday a Girona, una magnífica ocasió per aprofitar els descomptes que apliquen centenars de comerços. Una data que va néixer als Estats Units, sempre en la jornada posterior al Dia d'Acció de Gràcies, i que ha trobat un ràpid ressò a tot el món.

El Black Friday inaugura la temporada de rebaixes als Estats Units i, en moltes ocasions, a més d'estendre a aquest cap de setmana, s'allarga també a dilluns, en el que es coneix com el Ciber Monday al tractar-se d'un dia en què les gangues es concentren en el sector de la tecnologia, productes que es venen només 'online'.

Quant dura el Black Friday?


La durada del Black Friday pot ser d'un dia, tot el cap de setmana o més dies. Els comerços tenen l'obligació d'informar els consumidors sobre el termini de vigència de les ofertes i promocions en els diferents suports en què les formulin, com al seu aparador, els anuncis o, correus electrònics.

Quina informació ha de donar una botiga online?

Els comerços han d'informar sobre el preu dels productes ofertats abans i després d'aplicar-los el descompte o bé sobre el percentatge de descompte aplicable a cada producte.

Les botigues que disposin tant de botiga física com online no te l'obligació d'estendre les mateixes promocions al producte que es ven a Internet.

Quines mesures de seguretat he de prendre?

Com sempre que es realitza una compra a Internet, cal prendre una sèrie de precaucions, com assegurar-se que els mètodes de compra siguin el més segurs possible. Comprar a llocs fiables, no facilitar el PIN de la targeta i no realitzar el procés d'adquisició connectant-se amb WIFI públiques són algunes d'elles.

¿Es pot retornar un producte del Black Friday i el Ciber Monday?

Si la compra s'ha realitzat a través de la Xarxa, opera el mateix funcionament que en les devolucions ordinàries. És a dir, el client disposa de 14 dies o més si la botiga ho ha especificat. No obstant això, s'aconsella conèixer la política de l'empresa, especialment per detalls concrets, com si hi ha obligació d'abonar les despeses de devolució.

Quan em tornen els diners?

En general, el comerç compta amb el citat termini de 14 dies a partir de la remissió del desig de devolució en cas d'una compra'online'. Cal conservar la factura, justificant de recepció o confirmació que enviï el venedor juntament amb el producte, així com el formulari de devolució, ja que seran els documents que caldrà adjuntar per recuperar els diners.

Pel que fa al reemborsament de les despeses d'enviament, la recuperació de les mateixes depèn de la justificació que doni el comprador. Si addueix falta de conformitat amb el que enviat perquè l'article està defectuós o no és exactament el sol·licitat, el venedor estarà en l'obligació de pagar les despeses d'enviament, encara que pot oferir també un xec-descompte o un val per a una altra compra.

Quines són les botigues que fan descomptes a Girona?

T'oferim un llistat complet de les botigues que fan descomptes a Girona el Black Friday 2016

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema