22 de novembre de 2016
22.11.2016

Urbanisme dóna llum verd al pla urbanístic de Viladamat

El nou POUM substitueix l'anterior, anul·lat pel TSJC i aquest preveu fins a 140 habitatges nous

22.11.2016 | 19:09

La Comissió d'Urbanisme de Girona ha donat llum verd al nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Viladamat (Alt Empordà). El pla ajusta el creixement previst al context econòmic i social actual i limita el creixement residencial a la construcció de fins a 140 habitatges. Aquest POUM substitueix l'anterior, de l'any 2006, anul·lat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El tribunal obligava l'ajuntament a tornar a iniciar el procés i donava la raó a uns propietaris. Enguany, la comissió ha valorat positivament que es redueix "considerablement" el sòl urbanitzable, que passa d'una previsió de 166.796 m2 a 38.656 m2. Urbanisme també ha aprovat una modificació del POUM d'Olot que permetrà tenir més espai per a equipaments i habitatge protegit.

La Comissió d'Urbanisme de Girona ha donat el vistiplau al nou POUM de Viladamat. L'anterior, de l'any 2006, estava anul·lat per una sentència del TSJC que obligava l'ajuntament a tornar a tramitar-lo. Des de la comissió han tingut en compte que s'ha reduït significativament el sòl urbanitzable, que passa dels 166.796 m2 del pla del 2006 a 38.656 m2 en l'actual document.

Des de la comissió, doncs, remarquen com a positiu que s'hagi ajustat el creixement previst al context econòmic i social. El nou document fixa el creixement en un màxim de 140 habitatges nous. El nou POUM també preveu un sector per a activitat econòmica (situat a llevant). Estarà comprès entre les edificacions comercials situades al llarg de la carretera, que s'han considerat sòl urbà.

Més equipaments i habitatge protegit a Olot

D'altra banda, la comissió ha aprovat definitivament una modificació del POUM d'Olot que permetrà incrementar la dotació d'equipaments i d'habitatge protegit del municipi canviant la qualificació de dos àmbits.

El primer, de 1.908 m2, se situa en la confluència del Barri Vell amb el de Sant Francesc-Sant Bernat. En aquest indret es preveia construir un equipament cultural (a prop de la plaça Campdenmàs), espais lliures i 34 nous habitatges, dels quals 19 havien de ser protegits. Amb el canvi aprovat, tot aquest àmbit es destinarà a equipaments i a espais verds.

El segon àmbit es troba al barri de Sant Miquel, a la cruïlla dels carrers Abat Racimir i Josep Maria Capdevila. Actualment, acull un edifici residencial, ja construït, de 28 pisos lliures. Ara, es destinaran tots a habitatge protegit i, per tant, el municipi en guanyarà nou respecte el planejament previst inicialment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema